Множество нелегално продавани стоки в търговската мрежа са установени при

...
Множество нелегално продавани стоки в търговската мрежа са установени при
Коментари Харесай

Над 350 нелегално продавани артикула иззеха в Радомир

Множество незаконно продавани артикули в комерсиалната мрежа са открити при акция в Радомир.

Вчера, в изискванията на профилирана полицейска интервенция чиновници от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР – Перник и представители на Териториална дирекция „ Национална организация по приходите„ – София ревизирали магазин за домашни използва и електроматериали в гр. Радомир.

В обекта били изложени за продажба голям брой перилни препарати и парфюми на предпазени търговски марки, предлагани без разрешението на притежателите на изключителното право.

Открити били и лекарствени артикули, предлагани в нарушаване на българското законодателството. Иззети са общо над 350 незаконно продавани продукта.

Образувано е досъдебно произвеждане по член 172 „ б “ от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на прокуратурата.

При акцията е открита и 32-годишна перничанка, която от 01 декември 2022 година до сегашния миг правила без съответното позволение банкови, застрахователни и други финансови покупко-продажби. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 252, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Законът планува отнемане от независимост от 3 до 5 години и конфискация да ½ от имуществото на дееца.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР