Множество неистински документи, използвани при първоначална регистрация на автомобили, са

...
Множество неистински документи, използвани при първоначална регистрация на автомобили, са
Коментари Харесай

МВР – Пазарджик иззе фалшиви документи при спецакция


Множество неистинен документи, употребявани при първична регистрация на коли, са открити при спецакция, извършена през вчерашния ден на територията на Пазарджик. В интервенцията, под наблюдението на Районната прокуратура и след утвърждение от Районния съд в регионалния град, са взели участие чиновници на бранш ”Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик.

В хода й са тествани пет търговски пространства, ситуирани наоколо до постройката на бранш ”Пътна полиция”. Те се употребявали главно за подписване на застраховки, възнаграждение на дължими такси, подготовка на документи за регистрация и пререгистрация на МПС. Проверена била и автокъща в Пазарджик, където са били открити голям брой бланки на контракти за покупко-продажба на МПС, импортирани от страни от Европейския съюз, както и други съпътстващи регистрацията на коли документи. Полицейските чиновници намерили и непопълнени бланки на френски регистрационни талони. Установено било съществуването на фактури на хартия или в електронен тип удостоверяващи фиктивна продажба на МПС сред компании и частни лица.

При извършените процесуални дейности са конфискувани още портативни и настолни компютри, мултифункционални устройства, принтер и други.

С полицейска мярка за 24 часа е арестуван мъж от Пазарджик. Работата по следствие и документиране на случая, както и за определяне на съпричастност на други лица към незаконната активност, продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР