Множество негативни коментари, критики, обиди и дори псувни отнесе диригентът

...
Множество негативни коментари, критики, обиди и дори псувни отнесе диригентът
Коментари Харесай

Музиканти се отказаха от диригент заради Криско

Множество отрицателни мнения, рецензии, обиди и даже псувни отнесе диригентът на Разградската филхармония Левон Манукян. Причина за това стана взаимният му музикален план с рапъра Криско.

Скандалът избухна, откакто Манукян разгласява в профила си в обществените мрежи плакат на ексцентричния концерт-спектакъл, с който известния диригент ще направи национално турне дружно с Разградската филхармония и Криско. Тази колаборация, наречена "Криско и Филхармонията: Трибют към българската музика ", напълно предстоящо и разумно провокира бурни реакции и полемики в интернет, а множеството консуматори с мнение по тематиката изпаднаха в една от двете крайности.

Макар множеството консуматори да изсипаха гнева си върху диригента и остро да разкритикуваха опита му, съчетаващ класическа и рап музика, се откриха и такива, които да го поддържат и да декларират, че критиците просто завиждат.

Певицата Рут Колева бе измежду тези, които не одобриха с екстаз плана. "Вече ще си тегля ножа “, написа тя в мрежата. Друг засегнат се оказа диригентът Найден Тодоров, който напълно недвусмислено разгласи: „ Съчетанието е обидно за мен “.

"Убеден съм, че Криско ще изкара задоволително кинти, че да може да е член на Музикаутор. Класическата музика, както знаем, си е доходоносно занятие. Особено в случай че подвикваш “дупе — баклава” върху 40-та симфония на Моцарт”, изрази мнението си за плана и музикантът Венци Мицов.

„ Криско killхармонията”, „ Следващото е Джорджано с оркестъра и хора на БНР” и „ Криско с филхармонията! Духовното извисяване продължава, народа процъфтява!” са единствено дребна част от останалите мнения по тематиката, които могат да се прочетат в обществените мрежи.

Изненадващият театър, който започва от Варна, продължава към Бургас, Плевен и Добрич, с цел да дебаркира (или корабокрушира) в Пловдив в средата на лятото. На концерта Криско ще извърши селекциониран репертоар от емблематични български поп и рап песни от последните 20 години под съпровода на класическите музиканти от филхармония "Проф. Димитър Ненов ".

"Заедно с сътрудниците ми поемаме риска да представим нашия нов и за мнозина евентуално непредвиден план. Мнението на хората, които ме оплюват, не ме интересува въобще! Защото рецензията е потребна, откакто завърши обещано събитие, а не преди този момент! ", безапелационен е Левон Манукян.

Маестрото от години има афинитет към смесването на симфоничното звучене с разнообразни музикални стилове. По този метод той предизвика и себе си, и публиката. Неведнъж е правил взаимни планове с български реализатори и артисти, а най-голямата му провокация до този миг е дирижирането на рок — метъл реализатори, написа в. "България Днес “.

"Само едно не разбирам — за какво хора, които последните години не са стъпили на нито един мой концерт, стоят и изричат мнение за мои планове. Изказват отрицателното си мнение и ме учат на морал! Защо?! Къде бяха, когато върших десетки концерти с музиката на Бортнянски и хор "Родна ария "? Къде бяха, когато направих "7-те последни думи на Христос на Кръста " от Хайдн? Аз поканих хората да видят нещо друго. Още преди да е почнало, някои към този момент имат отрицателно мнение ", яростно изясни 37-годишният притежател на десетки музикални награди.

200 музиканти са се отрекли от Манукян, откакто той разгласи, че ще прави концерти с Криско.

"За един ден останах без съвсем 200 души във фейса. Тъкмо се чудех по какъв начин да се освободя, а то станало естествено. Жалко, разделих се с половината си сътрудници във фейса “, съобщи диригентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР