Множество културно-исторически ценности, металдетектори, незаконно оръжие и боеприпаси са открили

...
Множество културно-исторически ценности, металдетектори, незаконно оръжие и боеприпаси са открили
Коментари Харесай

Двама са задържани с незаконно оръжие, артефакти и металдетектори

Множество културно-исторически полезности, металдетектори, нелегално оръжие и муниции са разкрили и иззели чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик. Акцията е извършена от екипи на бранша за противопоставяне на закононарушенията свързани с културно-историческото завещание на страната ни, а процесуалните дейности са под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. ​Първоначално били арестувани 51-годишен мъж от пазарджишкото село Калугерово и негов 48-годишен другар от София. У единия криминалистите намерили 14 старинни монети, а у другия 2 монети, пръстен и два металотарсача.

Последвало претършуване в жилище в село Калугерово. Там органите на реда разкрили старинни монети, предмет с белезите на културно-историческа полезност, металдетектор, нелегално притежавана ловна пушка с 31 патрона от друг тип и диаметър, сачми и ловджийски барут.

При претършуване в жилището на столичанина са открити още 196 антични монети, 28 старинни предмета, стъклен буркан с течност и монети в него.

Двамата са арестувани за период от 24 часа в ареста на Районното ръководство в Пазарджик, а по отношение на тях са формирани полицейски производства под надзора на Окръжната прокуратура.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР