Множество живеещи в чужбина българи започнаха протестна кампания срещу корупцията

...
Множество живеещи в чужбина българи започнаха протестна кампания срещу корупцията
Коментари Харесай

Под надслов Не сте сами българи в над 20 града в чужбина излязоха на протест

Множество живеещи в чужбина българи започнаха протестна акция против корупцията по високите етажи на властта у нас.
С посланието " Не сте сами! " нашите сънародници организират демонстрации в съществени градове на два континента., съобщи bTV.
Българите зад граница се афишират срещу " корупцията и обвързването на държавните структури в България с олигарси и мафия; срещу полицейското насилие; за следствие на корупцията и бистрота на управлението; за съд на отговорните за побоищата; за промени на правосъдната и изпълнителната власт; за отбрана на горите и природата; за вяра за бъдещето на България ".
Шествията се организират във Виена, Амстердам, Берлин, Кьолн, Лондон, Мадрид, Манхайм, Монреал, Мюнхен, Осло, Париж, Прага, Торонто, Щутгарт.
м. В английската столица от 24 дни стачкува Стефани Лалева.
" Целите са оставка на основния прокурор и на държавното управление на Бойко Борисов, електронизация на държавното управление, бистрота на административно равнище, електронни избори и правосъдна промяна ", изяснява тя пред bTV.
По думите ѝ България е извънредно време да стане демократична страна. Някои ще попитат обикновено ли е българи зад граница да желаят оставката на държавното управление в София?
, до момента в който не се откажем от българския си паспорт ", безапелационна е Стефани.
Десетки се събраха на митинг в и центъра на Мюнхен. Протестът е проведен от младежи, които " всеки ден живеят за България и желаят европейско настояще за своите близки ", акцентира един от сънародниците ни Мирослав Тодоров.
По думите му би трябвало да ни ръководят " почтени хора, които си извършват обещанията, а не простаци ".
Повече от 250 българи излязоха на протестно шествие в центъра на Виена, оповестиха участници в събитието. Пред катедралата " Свети Стефан " и Албертина те скандираха настояванията си за оставка на държавното управление и основния прокурор.
по време на следващия си митинг в чешката столица. Кадри, изпратени от фен на bTV, демонстрират скупчване на хора от всевъзможни възрасти с плакати в ръце.
На един от тях написа " Пражко лято 2020 " – по прилика със събитията от Пражката пролет през 1968 година На митинга някои от сънародниците ни са с децата и внуците си.
Защо мълчи Европа за протичащото се в България ? Това питат в писмо до 160 френски и европейски институции протестиращите в Париж българи с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор, заяви Би Ти Ви. В писмото си те показват и че българите в чужбина са свалили доверието си от премиера.
Пред посолството в Лондон за 24-и път се събраха българи в поддръжка на митингите в България, прояви имаше и в Оксфорд, Екситър и Бирмингам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР