Множество хора, сред доста емблематични фигури от върховете на държава

...
Множество хора, сред доста емблематични фигури от върховете на държава
Коментари Харесай

Трима премиери, стари седесари и знакови икономисти си взеха сбогом с Иван Нейков

Множество хора, измежду много емблематични фигури от върховете на страна в близкото минало, се събраха да се сбогуват и да отдадат респект в последния път на някогашния обществен министър и основател на днешната пенсионна промяна Иван Нейков.

Иван Нейков си отиде на 68 годишна възраст след тежко боледуване. 

Димитър Манолов, ръководител на КТ “Подкрепа ” съобщи, че Иван Нейков е огромен човек, другар, специалист с прелестно възприятие за комизъм.



Снимки: Агнес Методиева

Васил Чобанов от Българската комерсиално - промишлена палата и някогашен състудент на Иван Нейков съобщи пред БГНЕС, че още като студент е видял неговите умения да бъде медиатор в основни моменти. “Иван умееше да накара страните да приказват между тях и да се стигне до общи решения. Освен това като сътрудници от курса в Юридическия факултет видяхме неговата огромна обич в неговото огромно семейство. Много ми е жалост, че се разделяме с него ”, сподели Васил Чобанов, след което разясни, че доста неща могат да се научат от него специфични в Трудовото право. “Умееше да успокоява страните, тъй че да се съгласят, спомнете си какви стачки бяха. Иван умееше да ни събере ”, акцентира Васил Чобанов. “Докато ръководеше Балканския институт правеше толкоз неща в района, които позволяваха да бъдем точните и същинските адвокати, които да оказват помощ на политиците, а Иван умееше това още като министър, а и по-късно. Много хора разбираха за какво приказва безшумно и за какво всички приказват безшумно, когато той го прави ”, акцентира още Васил Чобанов.



Добри Митрев, ръководителят на Българската стопанска камара (БСК) дефинира Иван Нейков като човек с основно “Ч ”, същински демократ, рядко учтив експерт, извънредно доброжелателен и диалогичен човек. “БСК постоянно ще помнят Иван Нейков. Такива хора към този момент има все по - малко, всяка една такава загуба остава у нас една голяма празнина, тъй като той бе човек, който властта не промени. Остана си същия земен, добър, красноречив човек, другар и специалист ”, добави Добри Митрев.

На поклонението участваха и редица политици като някогашната обществена министърка и сегашен народен представител от ГЕРБ Деница Сачева, ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов и някогашният длъжностен министър ръководител Гълъб Донев.



Иван Нейков е роден на 17 април 1955 година в Хасково. Завършва право в Софийския университет " Св. Климент Охридски " и до 1990 година е инспектор-юрист в Главната ревизия по труда.

Между 1990 и 1997 година заместник- ръководител на КНСБ.

През 1997 година е министър на труда и обществените грижи в служебния кабинет на Стефан Софиянски. Остава на тази позиция и в последвалото държавно управление на Иван Костов до 2001г.

Нейков е ръководител на Балканския институт по труда и обществената политика, учител в Софийски университет “Св. Климент Охридски ” и в Нов български университет (НБУ). Той е и основател на днешната пенсионна промяна.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР