Многовековните традиции и богатата ни история са сред предимствата, с

...
Многовековните традиции и богатата ни история са сред предимствата, с
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Многовековните традиции и богатата ни история са сред предимствата, с които разполагаме

„ Многовековните обичаи и богатата ни история са измежду преимуществата, с които разполагаме. Именно поради това, всички ние – публичния и неправителствения бранш, би трябвало да работим дружно, с цел да може от ден на ден хора да се допрян до древността на нашите земи “, сподели министърът на туризма Зарица Динкова при откриването на първия древен фестивал „ Диоклецианополис – кръстопът на времето “ в Хисаря.

Фестивалът показва животът и битът на хората в град Хисаря през 3 – 4 век. В трите фестивални дни от 5 до 7 април, посредством пресъздаването на исторически събития и въздействащи спектакли ще бъде пресъздаден живота в Диоклецианопол.

„ Фестивалът е доказателство за положителните резултати, които могат да бъдат реализирани, когато напъните бъдат обединени, а задачата е една – разпространение благосъстоянието на българския народ “, съобщи министърът на туризма.

Министър Динкова акцентира, че това е била и измежду главните задания и цели, които си е сложила като министър на туризма при започване на своя мандат.

„ През последните 10 месеца в лицето на Министерството на туризма всички вие имахте поддръжка и приближен сътрудник. Надявам се днешният фестивал да се утвърди като обичаен и да се трансформира в привлекателен център за български и задгранични туристи “ сподели още министър Зарица Динкова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР