Многопроцесорният SoC чип AMD Xilinx Automotive Zynq UltraScale+ подобрява 20

...
Коментари Харесай

Чип на AMD подобрява LiDAR системите за автомобили


Многопроцесорният SoC чип AMD Xilinx Automotive Zynq UltraScale+ усъвършенства 20 пъти разграничителната дарба на LiDAR платформата на DENSO
(снимка: AMD)

Технологията за адаптивни калкулации на AMD е влезнала в LiDAR платформата от последващо потомство на доставчика на решения за превоза DENSO Corporation. Новата система ще усъвършенства над 20 пъти разграничителната дарба, при извънредно ниска инертност, за по-прецизно разкриване на пешеходци, транспортни средства, свободно пространство и други
още по темата
LiDAR платформата с еднофотонни лавинни диоди (SPAD) на DENSO, която се чака през 2025 година, ще употребява многопроцесорна адаптивна SoC AMD Xilinx Automotive (XA) Zynq UltraScale+, дружно с набор от принадлежности за разработчици.

Платформата генерира най-високото равнище на компактност на точките в облака, спрямо всяка LiDAR система на пазара през днешния ден. Тази компактност разказва броя на точките в дадена област и е аналогична на разграничителната дарба на изображението, като по-богатите данни подсигуряват, че са уловени значими детайлности за взимане на решения.

По принцип, системите, основани на SPAD, се възприемат от производителите на коли заради опцията за икономисване на място. Силно адаптивното многопроцесорно решение XA Zynq UltraScale+ MPSoC разрешава на LiDAR системите на DENSO да понижат размера на актуалните реализации.

Така LiDAR конфигурации могат да работят в тандем за фронтално и странично виждане от страна на транспортното средство. Едно устройство може да се употребява за голям брой DENSO LiDAR системи, в това число бъдещи генерации, което понижава систематичните разноски и удължава живота на плановете.

Настоящите транспортни средства, които са в произвеждане, могат да имат един LiDAR аспект напред, само че колите от последващо потомство ще разполагат с голям брой системи, в това число LiDAR с взор напред, обратно и странично. Допълнителните системи са нужни, с цел да могат колите да реализират цялостна самостоятелност.

DENSO LiDAR платформата може да се употребява и за мониторинг на инфраструктурата, фабричната автоматизация и други неавтоматизирани приложения за шофиране.

SPAD LiDAR на DENSO може да генерира над три милиона точки в секунда при 10 фрагмента в секунда. Тъй като системата употребява време-цифрово превръщане вместо аналогово-цифрови преобразуватели, общият размер и цена могат да бъдат усъвършенствани, като в същото време с огромна скорост се доставят данни с висока компактност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР