Многопрофилните болници в Перник и Разград призовават за помощ в

...
Многопрофилните болници в Перник и Разград призовават за помощ в
Коментари Харесай

Болниците в Перник и Разград апелират за подкрепа от доброволци

Многопрофилните лечебни заведения в Перник и Разград приканват за помощ в битката с ковид.

Болница " Рахила Ангелова " в Перник се нуждае от помощта на 18 доброволци, студенти по медицина, оповестиха от здравното заведение. Те ще оказват помощ в Инфекциозно поделение, в двете вътрешни отделения, в Спешно поделение и в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване.

Петте отделения работят с пациенти с ковид. От доброволците 10 ще оказват помощ като медицински сестри, а осем - като санитари.

Ръководството на Многопрофилната болница за интензивно лекуване " Свети Иван Рилски " в Разград също приканва и моли всички лекари, които имат воля да оказват помощ в усложнената обстановка с епидемията от ковид, да се отзоват с помощ.

От там молят лекарите от доболничната помощ, фелдшерите, медицинските сестри и санитарите, които желаят да се включат в тази нелека борба в болнична среда, да оказват помощ.

Всички доброволци ще бъдат овъзмездени за труда, напъните си и положителната си воля. Ще бъдат обезпечени финансово и снабдени със защитни дрехи.

Ръководството на разградската болница приканва още жителите на района да си наложат повече дисциплинираност и отговорност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР