Многопрофилната болница в Добрич вдига заплатите на своите служители с

...
Многопрофилната болница в Добрич вдига заплатите на своите служители с
Коментари Харесай

Болницата в Добрич увеличи заплатите на персонала с 25%

Многопрофилната болница в Добрич подвига заплатите на своите чиновници с 25%. Освен това, средствата за спомагателен труд ще се усилят двойно. Целта на управлението е да пребори хроничния дефицит на фрагменти в здравното заведение, което има подготвеност да назначи нови десетима лекари и 30 медицински сестри, с цел да попълни нужния най-малко от свободни места, заяви.

Възнагражденията ще бъдат увеличени със задна дата от 1 август, заяви шефът на болничното заведение в Добрич доктор Георги Желязков. Средствата идват от нарастването на цената на клиничните пътеки с 25 на 100 от май т.г. „ Вдигаме заплатите на безусловно всички чиновници на територията на болничното заведение като стартираме от началниците на отделенията, експертите, специализантите, мед. сестрите, санитарите и всички спомагателни длъжности, които са към болничното заведение. Като приказваме за доктор – междинна брутна заплата към 3500 лева , като по подобен метод стремим се да бъдем конкурентоспособни ”, разгласи шефът на МБАЛ – Добрич.

Заплатата за специализанти става 2700 лева, за мед. сестра – 2350, а за санитар – 1100.

Кадровият недостиг тук е огромен, само че максимален е дефицитът на медицински сестри. В болничното заведение работят към 160, а междинната им възраст е 50 години. 10 на 100 от тях са пенсионерки. Необходими са най-малко още 30. Натовареността през последните 2 години води до извънредно безсилие на личния състав. „ Дежурствата прерастват в целодневни, нощни, отново целодневни. Така или другояче това е ситуацията и се опитваме да задържим личния състав, тъй като си даваме сметка, че с толкоз малко личен състав няма по какъв начин да се прави толкоз доста работа. Това за нас е единственият метод – да даваме ексклузивен труд ”, споделя основната здравна сестра в болничното заведение Румяна Куманова.

В очакване да бъдат привлечени млади лекари и сестри , болничното заведение влага в нова инсталация, а посредством общинския здравен фонд им обезпечава спомагателни средства за превоз, наем на квартири и обучителни курсове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР