Многонационално компютърно-подпомагано и разпределено командно-щабно учение „Balkan Bridges - 2019“

...
Многонационално компютърно-подпомагано и разпределено командно-щабно учение „Balkan Bridges - 2019“
Коментари Харесай

Започва най-голямото за годината многонационално компютърно-подпомагано командно-щабно учение „Balkan Bridges - 2019“

Многонационално компютърно-подпомагано и разпределено командно-щабно обучение „ Balkan Bridges - 2019 “ ще се организира от 30 септември до 4 октомври 2019 година в Националния боен образователен комплекс „ Чаралица” в границите на самодейността на началниците на отбраната/началниците на генералните щабове на Балканските страни за повишение на съдействието в района. Това оповестиха от Министерство на защитата.

В него ще вземат участие близо 200 военнослужещи от страните по самодейността - Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Черна Гора, Румъния, Сърбия, Северна Македония и Турция, многонационалната бригада „ Югоизточна Европа”, Щабния детайл за консолидиране силите на НАТО, Центъра за проучване, създаване и рационализиране качествата на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия и Центъра за взаимна подготовка на НАТО в Бидгошч, Полша.

Целта на учението е да увеличи оперативната съгласуемост на въоръжените сили на Балканските страни, да усъвършенства техните качества да реагират съответно на всяка заплаха и риск, свързани с районната сигурност, както и да тества степента на консолидиране на националните системи за моделиране и симулации от Центъра за взаимна подготовка на силите на НАТО в Бидгошч, Полша.

Учението ще се концентрира върху щабната екипна работа, съдействието и координирането на оперативно и на тактическо равнище, както и на всеобхватния метод при интервенциите в отговор на рецесия.

В „ Balkan Bridges 2019 “ от българска страна ще вземат участие офицери от Щаба на защитата, Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, работа „ Военна полиция”, Военномедицинска академия, Военна академия „ Г. С. Раковски” и Националния боен университет „ Васил Левски”.

„ Balkan Bridges 2019 “ ще се организира по мним сюжет с присъединяване на две Балкански многонационални бригади, формирани от Многонационалната бригада,,Югоизточна Европа” и военни формирования от Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора.

То ще включва действия, свързани с подготовката и воденето на интервенция по поддържане на мира като част от планувана интервенция на НАТО. Формираните многонационални взаимни оперативни сили ще бъдат „ развърнати “ на територията на фиктивна страна, с цел да възстановят мира и сигурността в региона.

Определени са 6 отдалечени места, локализирани във всяка от участващите народи. Основното управление на учението и щабовете на двете балкански многонационални бригади, формирани от щабни офицери от участващите народи и щабовете на военните формирования от Северна Македония и Черна Гора, ще бъдат ситуирани в Националния боен образователен комплекс „ Чаралица”.

Офицер планиращ учението е началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, офицер провеждащ учението е командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, офицер управляващ учението е бригаден военачалник Валентин Кръстев – шеф на щаба на СКС, шеф на учението е полковник Пламен Йорданов – заместник-началник на щаба на СКС.

Денят за високопоставени посетители и медии ще се организира на 3 октомври 2019 година в региона на НВУК „ Чаралица”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР