Многократно сме водели разговори с НКЖИ за запазване на Бетонния

...
Многократно сме водели разговори с НКЖИ за запазване на Бетонния
Коментари Харесай

Тотев: Искаме да си запазим Бетонния мост, но няма как

Многократно сме водели диалози с НКЖИ за опазване на Бетонния мост, само че специалистите са безапелационни, че не може, защото не дава отговор на условията за прекосяване на скоростните влакове. Това съобщи на днешната сесия кметът Иван Тотев във връзка на плана за пробив под жп ареала на Централна гара, който непосредствено ще свърже бул. " Васил Априлов " и " Македония ".

Общинският съвет заедно, без нито един глас срещу, поддържа съглашението за взаимната работа по плана с НКЖИ. Подлезът с подземното прекосяване ще се строи с европейски средства, обезпечени от НКЖИ. Съоръжението е част от плана на Националната компания " Железопътна инфраструктура " за модернизацията на ЖП възел Пловдив в размер на 320 млн. лв..

С премахването на Бетонния мост няма по какъв начин от бул. " Христо Ботев " колите да излизат на бул. " Македония " и ул. " Димитър Талев ", както и назад, с изключение на по надлез " Родопи " и през Коматевския възел. По този мотив кметът сподели, че и в общината са леко обезпокоени, само че разискването на плана продължава и ще се мисли за пътните развръзки с регион " Южен ". Според съглашението общината би трябвало да отчужди парцелите от южната страна на жп ареала, които попадат в новата улична регулация. Те се намират към някогашните хали и Иван Тотев увери, че не са доста.

Експерти предвиждат, че минимум още пет години ще пътуваме по Бетонния мост. Тепърва следва правене на механически план и отчуждаване на частни парцели, а и общината към този момент няма средства, които съгласно кмета са много - близо 15 млн. лв..
тагове Иван Тотев Бетонен мост сесия Общински съвет  Тотев: Искаме да си запазим Бетонния мост, само че няма по какъв начин  Тотев: Искаме да си запазим Бетонния мост, само че няма по какъв начин  Тотев: Искаме да си запазим Бетонния мост, само че няма по какъв начин  Тотев: Искаме да си запазим Бетонния мост, само че няма по какъв начин  Тотев: Искаме да си запазим Бетонния мост, само че няма по какъв начин
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР