Многократни атаки срещу Доналд Тръмп, призив за отблокирането на военната

...
Многократни атаки срещу Доналд Тръмп, призив за отблокирането на военната
Коментари Харесай

Прекланя се пред Путин. Байдън атакува Тръмп и настоя за военната помощ за Украйна

Многократни офанзиви против Доналд Тръмп , апел за отблокирането на военната помощ за Украйна от Конгреса, проект за преустановяване на огъня в Газа и решение на проблемите с мигрантите в Съединени американски щати. Това бяха главните точки в годишната тирада за положението на Съюза на американския президент Джо Байдън .

Обръщението на американския президент идва в в страната близо осем месеца преди съвсем сигурното повтаряне на конфликта с Тръмп на изборите за президент през ноември. Кандидатите за президентските номинации на Демократическата и Републиканската партия останаха без съперници и е въпрос на време да бъдат одобрени за същинския избор.
Тръмп и Украйна
По време на речта си Байдън най-често говореше за Тръмп, към който се обръщаше като към „ моя предходник “. Той го упрекна в това, че се е преклонил пред съветския президент Владимир Путин и даде като образец тезите на Тръмп за войната в Украйна и НАТО.

„ Моят предходник, някогашен републикански президент, споделя на Путин и изтъквам: „ прави каквото си искаш “. Бившият президент на Съединени американски щати го сподели и се преклони пред съветския водач. Аз мисля, че това е скандално, рисково и неприемливо “, сподели Байдън.

Президентът има поради изявлението на Тръмп от началото на февруари, в което, че би насърчил Русия " да направи каквото си изиска " против страни от НАТО, които не заплащат за защита. Изказването тогава предизвика.

Байдън се обърна към републиканците от Камарата на представителите и ги прикани да поддържат изпращането на военната помощ на Украйна, която. Това е насърчавано от Тръмп.

Байдън подлага на критика предшественика си и за това, че е оставил през 2021 година страната „ в безпорядък “, както и че завръщането на Тръмп на власт означавало избор на „ оскърблението, отмъщението и възмездието “.
Газа и мигрантите
Въпреки че стартира речта си с Украйна, главната част от обръщението във връзка с външната политика на Байдън беше обвързвано с войната в Ивицата Газа. Тя провокира разделяне в Демократическата партия, а част от членовете ѝ приканват за незабавното преустановяване на боевете.

В речта си Байдън сподели, че американската администрация работи по договорка за преустановяване на огъня за „ най-малко шест седмици “, както и за построяването на краткотрайно пристанище в Газа, на което да се доставя филантропична помощ.

Той също по този начин подлага на критика Израел и списък цивилните жертви и разрушенията в Газа като „ смазващи “ и сподели, че отговорността за отбраната на живота на почтените пада върху Тел Авив.

Байдън приказва и по тематиката с миграцията, която е основна преди изборите през ноември. Той прикани републиканците за надпартийна поддръжка за предложенията на Белия дом за доста усилване на рестриктивните мерки и усилване на контрола на незаконните мигранти.

За отхвърлянето на предлагането през февруари той още веднъж упрекна въздействието на Тръмп върху Републиканската партия.
Как реагира Тръмп
Доналд Тръмп авансово беше заречен да реагира като приказва в обществената си мрежа TruthSocial.

„ Байдън се пробва да се скрие от направеното от него и лъже като вманиачен в опит да избегне отговорността за кошмарните опустошения, които той и партията му предизвикаха “, сподели Тръмп.

Преди дни Тръмп и Байдън взеха безапелационни победи по време на така наречен супер вторник, на който редица щати гласоподаваха за претенденти на Републиканската и Демократическата партия за изборите за президент през ноември.

Единственият действителен конкурент на Тръмп – Ники Хейли се отхвърли от битката.

Срещу Тъмп има поредност от обвинявания и каузи, свързани с неговата роля в в във Вашингтон през януари 2021 година Тогава последователи на Тръмп се пробваха да осуетят одобряването на резултатите от изборите. Вследствие на това, а над 140 служители на реда бяха ранени.

През последните месеци три американски щата - , и , не разрешиха на Доналд Тръмп да взе участие в първичните избори поради ролята му в щурма на Капитолия. На 4 март Върховният съд на Съединени американски щати възбраните.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР