Многобройни туристи, почиващи на Иския, където в понеделник вечерта се

...
Многобройни туристи, почиващи на Иския, където в понеделник вечерта се
Коментари Харесай

ИТАЛИЯ ПАК СЕ РАЗТРЕСЕ: Има загинали! Туристи пищят, искат спешно да...

Многобройни туристи, почиващи на Иския, където в понеделник вечерта се случи земетресение, се пробват незабавно да изоставен острова в Тиренско море, предадеРИА Новости, базирайки се на локални медии. Трусовете на Иския са регистрирани в 20:58 часа локално време (21:58) в понеделник.

Първоначално Националният институт по геофизика и вулканология на Италия заяви, че магнитудът е 3,6 по скалата на Рихтер, само че по-късно специалистите в него коригираха оценката си и оповестиха, че е 4. Епицентърът се е намирал в непосредствена непосредственост до западното крайбрежие на острова на дълбочина от към 10 км. Разрушения са регистрирани в курортните градчета Казамичола Терме и Лако Амено на северното му крайбрежие, предава организация "Фокус ". Според последни данни вследствие на труса са починали две дами, 26 души са ранени, като двама от тях са в тежко положение.

По време на труса съмненията в земната повърхнина са усетени мощно в разнообразни региони на острова и провокират суматоха измежду туристите и локалните. Мнозина бягат на улицата. Ситуацията со утежнява в допълнение от цялостното изключване на електрическата енергия, което се случва в град Иския и в други региони на острова.

В град Казамичола Терме, където са главните опустошения и откъдето са двете починали дами, локалните се опасяват да се прибират по домовете си и са прекарали нощта под намерено небе. В град Иския обстановката е спокойна, само че и тук има хора, които избират да нощуват в колите си или на улицата. На остров Иския, чиято бройка е към 40 хиляди души, в пика на летния туристически сезон през август нормално се чакат към четвърт милион туристи.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР