Многобройни са сигналите за злоупотреби при настаняването на командировани военни

...
Многобройни са сигналите за злоупотреби при настаняването на командировани военни
Коментари Харесай

Корупция край границата: Злоупотреби при настаняването на командировани полицаи

Многобройни са сигналите за злоупотреби при настаняването на командировани военни служители на реда в региона на границата. Проверка на bTV обаче откри, че дребното потвърдени случаи за взимане и предоставяне на рушвети са потулвани.

Жалба уличава в корист шефа въз основата в Резово старши контрольор Диян Желязов. Събирал по 50 лв. от къща, с цел да настани при тях командировани гранични служители на реда. В схемата взел участие и кметът.

„ Дойде една вечер и ми споделя: Намерихме дърва, обаче няма по какъв начин да ги нарежем, по палатките бяха разхвърлени дървата, и аз му споделих: Вие напълнете селото с хора, ние ще помогнем”, споделя Георги Чавдаров, кметски наместник на с. Резово.

Тайната завера е от 2014 година, само че нещо с парите се обърква.

„ Той е отишъл и се е намесил и ги е изкарал от този хотел, с цел да ги настани в различен по негово убеждение без единодушието на служителите”, изясни Генади Тенев от синдиката на Министерство на вътрешните работи.

Следва публична тъжба. Главна дирекция „ Гранична полиция” установи непозволено събиране на пари за по този начин нареченото подкрепяне с дърва за огрев.

„ Няма дадени документи, че в действителност са закупувани дърва, само че дори и да има такива, Законът за Министерство на вътрешните работи изрично го забраняваше”, означи Генади Тенев.

Спрямо Желязов са подхванати дейности по дисциплинарен ред. Вместо наказване обаче година по-късно е пенсиониран с 20 заплати вкупом, след което следите му се губят.

Хотелът на подателя на жалбата – Светлана Маврова, продължава да приема командировани.

Въпреки че жалбата на Светлана Маврова е почетена, тя отхвърли да застане пред камерата ни от боязън, че ще загуби гостите си – командировани служители на реда.

„ Тук битката е огромна – кой ще има повече хора, кой ще остане без хора, всеки гледа да прилапа колкото се може повече. Едни заплащат, други не заплащат, аз съм от тези, които не плащат”, уточни хотелиерът Георги Петков.

Продължаваме да чакаме отговор от Министерство на вътрешните работи какво е било наказването в един от дребното потвърдени случаи на рушвет с настаняването на гранични служители на реда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР