Многобройни прояви са организирани за децата на Стара Загора в

...
Многобройни прояви са организирани за децата на Стара Загора в
Коментари Харесай

Безплатен транспорт и множество прояви за Деня на детето в Стара Загора

Многобройни прояви са проведени за децата на Стара Загора в празничния 1 юни. В 10 часа в парк " Пети октомври ", стартира " Играй с другари " - радостен празник, на който ще се показват малчугани от 18 детски градини с детски и национални песни. Ще  танцуват фолклорни и латино танци . На централната алея ще се показват арт ателиетата от школите по изобразителни изкуства на Центъра за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) и Народно читалище (НЧ) " Родина - 1860 " и школите по непознати езици в центъра.
Забавления за децата ще има и с клуб " Забавна астрономия " и ателие „ Млад археолог “ на Регионалния исторически музей. С и гри по шахмат ще показа клуб „ Тракийско конче “ при НЧ „ Георги Бакалов 1933 година “. Концерти на Вокална студия „ Розов свят “ и на Детско-юношеския фолклорен танцов състав „ Броеничка “ ще има от 11 часа в парк " Артилерийски " и на 2 юни от 17 часа в парк " Пети октомври ".
От 10 до 16 часа на въжената градина  в парк „ Митрополит Методий Кусев “ инструктори на Туристическо сдружение „ Сърнена гора “ ще оказват помощ на децата безвредно да минават по оборудванията. Поредната демонстрация за деца и родители на Лайънс клуб Стара Загора Августа " Играй с другари офлайн " стартира в 11:00 на площадката до игрищата за бадминтон на Аязмото. Инициативата на клуба е да се покаже на децата и да се напомни на родителите, че игрите навън без софтуерни устройства са забавни, занимателни и здравословни.
По традиция в Международния ден на детето Държавна опера - Стара Загора  кани малчуганите на два детски спектакъла. От 10 часа във фоайето стартира „ ДО РЕ МИ в пелени “ (0-3 години) . С класическа музика най-малките ще плуват по синия Дунав, ще танцуват неаполитанска тарантела и виенски валс, ще дремнат с съветски приспивни мелодии. За децата от 3 до 7 години стартира спектакълът " МУЗИЧКО в света на Музиката " - анимиран музикален план от 11 . Пухкавото бяло мече Музичко обича да слуша музика и я търси на всички места - в парка, на улицата, в детската градина…
В празника за децата се включва с три прожекции и започващият през днешния ден кинофестивал „ Златната липа “ . И трите заглавия са датски и ще могат да се гледат в залата на Регионална библиотека " Захарий Княжески " . „ Светът на Сиркелине “ (2018) - известна детска анимационна поредност - е от 11 часа . Пълнометражният детски игрален филм „ Аз съм Уилям “ (2017) стартира в 13:00 ч. , а „ Отбор Ураган “ (2017) - комбинация от документален материал и стилизирана фантастика - е от 15 часа .
За трета поредна година на поляната  до кучешката градинка „ Куйбишевска “ от 17 часа ще има занимателни демонстрации с кучета , игри с децата и доста награди, песни и танци, проведени от Кучешко учебно заведение „ Кучилище ” с поддръжката на община Стара Загора. За първи път в програмата ще има и конкурс „ Моят прелестен домакински любим ” в две категории - екстериор и смирение. Записването за присъединяване стартира в 16:30 часа. С демонстрации в празника ще се включат и полицейски кучета. Ще има и осведомителна зона, където децата ще могат да получат препоръки от ветеринарни експерти за грижи, хигиена, профилактика и хранене на домашните си любимци. В програмата ще вземат участие и две кучета от приюта, които търсят дом.
По традиция в Международния ден на детето, с цел да могат малчуганите да се включат в другите прояви в празничния ден община Стара Загора и тази година обезпечава гратис пътешестване на всички деца до 18-годишна възраст  в рейсовете и тролейбусите на общинското сдружение „ Тролейбусни и автобусни транспорти “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР