Много зависи колко още ще функционира НС, но имаме възможност

...
Много зависи колко още ще функционира НС, но имаме възможност
Коментари Харесай

Владимир Табутов от ПП увери: Газ и парно ще има

Много зависи какъв брой още ще действа Народно събрание, само че имаме опция да изберем ръководител на КЕВР, в случай че не - ще сме в патова обстановка, тъй като КЕВР не може да действа в понижен състав. Задвижваме процедурата, незабавно щом е допустимо. Това съобщи в ефира на Нова телевизия депутатът от „ Продължаваме Промяната ” Владимир Тамбуров.

В четвъртък Конституционен съд реши, че досегашният ръководител на Комисията Станислав Тодоров е определен в нарушаване на Конституцията.

„ Задвижваме процедурата, само че тя може да започва след обнародването на решението на Конституционен съд в държавен вестник. Очакваме това да се случи във вторник и сме подготвени да свикаме изключителна комисия по енергетика, с цел да приемем правила за избор на ръководител на КЕВР ”, сподели Тамбуров.

Ако се стигне до служебно държавно управление, а ръководител още не е определен, това ще ни сложи в „ патова обстановка ”, счита още депутатът.

„ КЕВР не може да заседава в понижен състав. Наша обща отговорност е да стартираме процедурата ”, сподели той. Самата процедура по желание може да отнеме от 7 до 10 дни.

„ Не сме обсъждали имена, само че нямаме терзания господин Тодоров още веднъж да е нашата кандидатура ”, сподели още Тамбуров.

Той изясни, че няма проблем с решенията на КЕВР за цените по времето, когато Тодоров е бил отпред на комисията. „ Те са били взимани единомислещо. Едноличните решения, които като ръководител е взимал, могат да бъдат сезирани ”, сподели Тамбуров.

Относно доставките на газ, депутатът сподели, че ще има по контракта с Азербайджан.

„ Договорът ни е за 1,5 милиарда. В взаимозависимост от температурите през зимата, потреблението е сред 3-3,5 милиарда. Трябва ни още. Затова Кирил Петков води тези договаряния ”, сподели зам.-председателят на ПГ на Политическа партия.

Той увери, че газ за парно ще има.

„ Договореният газ ще се употребява предпочитано за семейства, лечебни заведения и публични здания. Бизнесът ще пострада, в случай че няма газ, не и семействата ”, сподели Тамбуров.

Относно прекратяването на меморандума с Gemcorp и обвиняванията на опозицията, че това може да докара до арбитраж и искане на неустойки, Тамбуров сподели, че това изрично не е правилно.

 „ Няма неустойки, няма отговорност от страна на българската страна, нито от другите страни по контракта ”, съобщи Тамбуров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР