Много ясно сме артикулирали, че България ще участва в разпределението

...
Много ясно сме артикулирали, че България ще участва в разпределението
Коментари Харесай

Борисов пред Медведев: На България ѝ се полага да участва в газовия пренос

Много ясно сме артикулирали, че България ще взе участие в разпределението на газ в района, тъй като това просто ни се поставя, съобщи Борисов при започване на срещата си с съветския министър председател.

„ Както „ Северен поток 1” и „ Северен поток 2” се движат, по този начин и ние можем да транзитираме и да продаваме от хъба 15-16 милиарда куб. метра (…) Не виждам причина България да се отхвърля от това свое преимущество преди всички свои съседи – да има развита компресорна и газопреносна система”, акцентира Борисов.
Започна визитата на Дмитрий Медведев у нас (ВИДЕО) Руският министър председател сервира венец на Паметника на незнайния боец
По думите му при прекъсване на преноса за Турция нашите тръби ще останат празни и е обикновено България да търси снабдители, които да употребяват инфраструктурата. По думите му решението за създаване на газопреносен център на българска територия е в съгласие с Европейска комисия.
Медведев докара шефовете на „ Газпром ” и „ Росатом ” в София Алексей Милер и Алексей Лихачов са членове на формалната делегация, чака се да предложат съдействие на българската страна
„ Относно АЕЦ „ Белене “ обстановката е изменена, откакто загубихме години. Но арбитражът в Париж ясно отсече, че двата реактора са български, за което страната би трябвало да заплати 1,1 милиарда лева с лихви. Но президентът Владимир Путин ни опрости и в този момент България има два увити в найлон нуклеарни реактора българска собственост”, уточни още министър председателят.

Руският му сътрудник също даде да се разбере, че обстановката разрешава разискване на взаимните енергийни планове, а в делегацията му са и шефовете на „ Росатом” и на „ Газпром”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР