„Много ясно се вижда, че разпространението на епидемията от коронавируса

...
„Много ясно се вижда, че разпространението на епидемията от коронавируса
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: Мерките трябва да се комбинират с ваксинация

„ Много ясно се вижда, че разпространяването на епидемията от ковид у нас първо е при децата, по-късно при възрастните “, изясни в предаването „ Тази заран “ математикът Лъчезар Томов.

„ Преди инфектираните деца се движеха в границите на 2% при затворени учебни заведения и градини, скачаха на 4% при отваряне. Сега се движат до 10-11%. Заразяването при децата в този момент е доста по-голямо, в сравнение с при предходните случаи “, уточни той.

По думите му върхове бележат възрастовите групи от 10 до 19 години, а имунизацията избутва епидемията към децата.

„ България е страната, в която епидемията стартира при децата и се придвижва при възрастните, това се вижда и статистически, имаме и доказателства “, изясни математикът.

Според него затварянето на учебните заведения и образованието в онлайн среда дават позитивен резултат.

„ Ако се работи локално, шефовете ще са под напън от родителите и няма да могат да вземат решения. Локалното деяние има смисъл, когато има и други местни ограничавания – уединяване и прекъсване на превоза сред обособените райони. Сега сме доста закъснели, има доста заболели учители “ уточни Томов.

„ Ако аз взимах решенията, щяха да върна децата онлайн. Бих направил за две седмици по-пълно затваряне, тъй като хората още не схващат какъв брой тежък е този вид на ковид “, сподели той.

Според него са нужни и законодателни промени, с цел да се имунизират държавните чиновници.

„ На четвъртия, петия месец след излекуването, кабинетите на кардиолозите се задръстват от излекуваните пациенти. Мерките би трябвало да се комбинират с имунизация, за всички които получават заплата от страната, имунизациите би трябвало да са наложителни “, уточни още математикът.

По думите му тази болест ще наруши нашето икономическо развиване, тъй като приказваме към този момент за понижена работливост, има и големи разноски за опазване на здравето.

„ Сега дейните случаи не са толкоз доста, тъй като заболяването прогресира доста бързо – не се задържат толкоз хора в болничното заведение, бързо влизат и бързо излизат “, означи Томов.

Според него в огромните градове са най-големите опасности за заразяване с Коронавирус – София, Пловдив, Бургас са най-рисковите зони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР