Много ясно, че това противоречи на всякакви причини и инстинкт,

...
Много ясно, че това противоречи на всякакви причини и инстинкт,
Коментари Харесай

Важно! Предупреди всички познати! Ако видиш това в апартамента си, в никакъв случай не го убивай! То ще

Много ясно, че това опонира на всевъзможни аргументи и инстинкт, само че в никакъв случай не би трябвало да убивате стоножка. Дори и да сте в банята в 2 часа сутринта, би трябвало да се опитате да устоите на желанието. И даже тези от нас, които са ваксинирани против пълзящия фактор на паяци, мравки и хлебарки, може да се разтреперят, когато са изправени пред всички тези ужасяващи сегментирани крайници. Коефициентът на гнусота става още по-висок, когато разглеждате обичаните им места за разходки.



Тези инсекти обичат да са на хладно влажно място и даже да се настанят в тоалетната. Причината с цел да не я убивате е елементарна: в никакъв случай не трябва да се нахвърляте на стоножка, тъй като може би тя е единственото нещо, което стои сред вас и другите буболечки. За разлика от по-големите си братовчеди, къщната стоножка има относително късо тяло, с към 30 закръглени крайници. Все отново, в никакъв случай не трябва да убивате стоножка, какъвто и смут да изпитате. Тези същества в действителност са най-хубавата отбрана на природата против други инсекти.

Помислете за това: къщната стоножка е гнусота, само че има неутолим вкус, а обичаните й храни са мравки, мухи, паяци, дървеници и хлебарки. Това не значи, че би трябвало да позволите на стоножките да се разхождат свободно в дома ви. Ето какво е описанието през 1902 година от ентомолог ги разказва: Често може да се види, че се промъква през етажа с доста огромна скорост, понякога стопира ненадейно и остава безусловно неподвижна, внезапно възобновява бързите си придвижвания, постоянно се стрелка непосредствено към хората в къщата... като по този метод основава доста смут. Е, не е нужно да сте жертва на смут!

Вместо да смачкате стоножката, просто я изсипете в бурканче и го изнесете на открито, в региони с доста влажни листа и камъни, където тя може да продължи да се храни.

Можете също по този начин да се опитате да намалите влагата и влажността в места като мазето и банята, с цел да предотвратите размножаването на стоножките. Ако сте виждали единствено една или две стоножки, може даже да предположим, че ще ги оставите да живеят във вас. Най-важното е, че стоножката не може в действителност да ви нарани - с изключение на да ви стресне душевен, несъмнено.

Но макар ужасяващия си тип стоножката не е задоволително огромна и не хапе хората, за разлика от по-смъртоносните си братовчеди. Също по този начин за разлика от мухите и хлебарките, те не могат да пренесат съществени микроби и заболявания във вашия дом. С други думи, стоножките просто желаят да изядат всички паяци във вашата баня и да ви създадат щастливи и няма нищо неприятно в това!

 

За дамата

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР