Много ветровито време ни очаква днес. Още през нощта вятърът

...
Много ветровито време ни очаква днес. Още през нощта вятърът
Коментари Харесай

Силен вятър до края на деня, вечерта ще започне да отслабва

Много прохладно време ни чака през днешния ден. Още през нощта вятърът в страната се ориентира от северозапад и стартира да се усилва, изключително в планините, където краткотрайно беше ураганен. Поривите на Черни връх доближиха 122 км/ч.

До края на деня вятърът ще продължи да се усилва. В Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина - краткотрайно до плевел. Обявен е сигнален жълт код за предстоящи пориви до 80-90км/ч.

В околните часове облачността ще продължи да понижава, валежи ще има към момента тук-там в Южна България и по Южното Черноморие, а в Родопите и ще прегърми. Максималните температури ще са м/у 19° и 24°, на морския бряг, където вятърът също ще е краткотрайно мощен, само че с посока от запад - към 20°-21°.

Още вечерта вятърът ще стартира да отслабва и през нощта ще бъде към този момент сдържан. Ще бъде безоблачно с минимални температури в множеството региони на следващия ден от 9° до 14°, на морския бряг - малко по-високи.

Сутринта ще бъде слънчево, след обяд с купесто-дъждовна облачност и, всекидневно, с краткотрайни следобедни валежи. По-интензивни превалявания, съпроводени и от гръмотевици, предстоят в Северозападна и Централна Северна България. Там ще има условия и за градушки. Максималните температури ще се покачат - сред 23° и 28°, малко по-ниски по Черноморието от 21° до 24°. Температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде едва. Краткотрайни валежи ще има тук-там по северното крайбрежие.

Повече слънце в планините ще има преди обяд. По-късно денем ще превали, по старопланинското било и ще прегърми. Ще се задържи прохладно, ще духа сдържан, по високите и открити елементи краткотрайно мощен западен вятър. Максималните температури в курортите сензитивно ще се покачат от 11° на Алеко до 19° в Банско.

По-често облачно и дъждовно ще бъде в Западна и Централна Европа, като след обяд в Източна Франция и в Германия преваляванията ще са интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии. Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, както и в по-голямата част от Европейска Русия, където ще е и извънредно топло 27° в Москва.

У нас, в четвъртък вятърът още веднъж ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще прониква по-хладен въздух. Температурите ще се намаляват и в петък съвсем в цялата страна дневните ще са под 20°. Облачността ще е по-често забележителна, на доста места ще има и превалявания, с по-съшествени количества в югоизточните региони. През почивните дни вятърът ще отслабне, ще доминира слънчево време, а вероятността за превалявания е дребна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР