Много вероятно е да не се стигне до правителство. Това

...
Много вероятно е да не се стигне до правителство. Това
Коментари Харесай

Проф. Антоний Тодоров: Не изключвам правителство, което да бъде подкрепено временно- за 6 месеца, през зимата

Много евентуално е да не се стигне до държавно управление. Това предвижда в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ политологът проф. Антоний Тодоров. Той обаче не изключи вид, който може да бъде подсилен, най-малко краткотрайно – за 6 месеца, през зимата. На въпрос кой би могъл да сформира държавно управление на болшинството, политологът отговори по този начин:

" Краткият ми отговор е: " Не знам “. Не ми се има вяра ГЕРБ да съумеят да го сформират, само че в последна сметка можем да обсъждаме всевъзможни благоприятни условия – дали някоя от партиите няма да реши да поддържа някакво решение, което да не е толкоз партийно от страна на ГЕРБ. Коя от партиите е способна на това? Дали ще е Българска социалистическа партия, отново не ми се има вяра, тъй като имаше много ясни индикации, че няма да поддържат държавно управление с ГЕРБ. Колкото до " Продължаваме Промяната “ и " Демократична България “, нямам доверие ГЕРБ да получат поддръжка от там, даже когато приказват толкоз за евроатлантическо държавно управление. Най-сетне – дали " Продължаваме Промяната “ е в положение да направи държавно управление на болшинството? Може и да го направи, в случай че получи поддръжката на Демократична България, Българска социалистическа партия и вероятно предложи държавно управление, което ГЕРБ реши да не отхвърли “, изясни той.

Според него, в случай че ГЕРБ са поредни, би трябвало да могат да поддържат някаква държавна формула с втория мандат. Във връзка с третия мандат той означи, че остават Движение за права и свободи, " Възраждане “ и " Български напредък “, защото Българска социалистическа партия са мощно раздвоени.

Проф. Антоний Тодоров разяснява още, че удължаването на остарелия бюджет не е съответно решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР