Много възрастни страдат от инсулинова резистентност или захарен диабет затова

...
Много възрастни страдат от инсулинова резистентност или захарен диабет затова
Коментари Харесай

Кои хора НЕ трябва да ядат грозде

Много възрастни страдат от инсулинова устойчивост или захарен диабет по тази причина е по-добре да не използват този плод. Така настояват потвърдени специалисти в региона на диетологията и се стимулират по следния метод: г роздето е артикул с висок гликемичен показател, който може мощно да увеличи равнището на глюкоза в кръвта.

Този апетитен есенен плод е противопоказен за диабетици и в доста случаи може да бъде рисков. Не се предлага консумирането на грозде и при диария, тъй като то ускорява слабителния резултат, написа zdrave.to.

Гроздето е противопоказно и при бъбречна непълнота . Гроздето съдържа повече калий, а продуктите, богати на този микроелемент не би трябвало да се използват при бъбречна непълнота.

В тази връзка някои възрастни хора се питат дали е нездравословно да се употребяват домати поради съдържащия се в тях лектин .

От тази позиция също би трябвало да сте внимателни, защото лектинът фактически се отразява отрицателно на храносмилането . В частност той пречи и за усвояването на витамините и питателните субстанции.

И не на последно място, а може би най-важното е възрастните хора да научат, че с годините, по този начин или другояче, при тях се утежнява способността да усвояват потребните субстанции от продуктите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР