Много вълнения, ласки и разходки подариха пловдивчани и гостите на

...
Много вълнения, ласки и разходки подариха пловдивчани и гостите на
Коментари Харесай

Бездомни кучета зарадваха стотици пловдивчани


Много безредици, милувки и разходки подариха пловдивчани и гостите на града на кучетата от пловдивския общински подслон. Така Община Пловдив означи Световния ден на бездомните животни на площад „ Централен “, където стотици хора се стопираха, с цел да се порадват на отзивчивите опашатковци. 

На събитието участва и зам.-кметът по екология и опазване на здравето Иван Стоянов, който изясни, че тези начинания ще станат регулярни, с цел да може хората да се срещнат от близко с кученцата и вероятно да ги осиновят. 

Освен жителите на приюта, специфични „ посетители “ бяха още кучето Атос, което към този момент няколко години работи като детски терапевт в пловдивската педиатрия и вдъхва кураж на пациенти с онкологични и други тежки болести, както и обичаният на всички котарак Гошко от Народна библиотека „ Иван Вазов “ – Пловдив.

В помощ на бездомните животни се включиха и децата от съдружие „ Паралелен свят “, които проведоха благотворителен базар с ръчно направени картички и сувенири. 

В момента в общинския подслон “Приятел вечно ” се настанени 90 кучета, които чакат своите нови притежатели. Осиновените кучета излизат от приюта обезпаразитени, кастрирани и имунизирани, като новият притежател получава и ветеринарен паспорт на кучето. 

През идващите месеци предстоят още сходни събития, на които пловдивчани ще имат шанса да се срещнат с още жители на приюта. Повече информация за кученцата ще намерите тук: https://www.facebook.com/groups/833422206705265
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР