Много важно развитие за хода на спасителните операции в четвъртия

...
Много важно развитие за хода на спасителните операции в четвъртия
Коментари Харесай

Хеликоптери доставиха помощ на най-откъснатите региони след земетресенията

Много значимо развиване за хода на избавителните интервенции в четвъртия ден след бедствието - от ден на ден стават местата, до които доближава помощ по въздуха. Десетки хеликоптери се включиха в акции в най-засегнатите провинции и съумяха да доставят храна, вода и медицински материали. В интервенцията се включи и самолетът на президента Реджеп Ердоган - каква беше неговата задача и още за спасяването по въздух - в идната минута.
Прочетете още
16 бебета, две от които извадени отдолу под руините на рухнали здания, бяха превозени от Кахраманмараш - един от тежко засегнатите от труса градове, до Анкара. Те пътуваха със самолета, който употребява турският държавен глава. Малките пасажери, за чиито родители няма детайлности, бяха докарани с коли за спешна помощ до летището в града. Всички те са в положително общо положение. Придружават ги лекари и неонатолози. След идването си в турската столица те ще бъдат настанени в лечебни заведения.

И до най-отдалечените региони на провинция Газиантеп стигна помощ. Селата в общините Ислахие и Нурдаа получиха материали от първа нужда. В акцията участваха пет хеликоптера на турските военновъздушни сили. Извършиха 17 полета до 15 планински села. Доставени са над 7 тона питейна вода и пакетирана храна, над 80 палатки, пелени и одеяла. Части на жандармерията са помогнали и за разчистването на планински пътища до три села в провинцията.

Помощ, храна и лекарства бяха доставени по въздуха и в провинция Хатай. По въздух беше гасен и пожар на пристанището в Искендерун.

" Всички работим по 24 часа, на две смени. Успешно го извадихме жив - един от най-емоционалните моменти в живота ми. До момента, дружно с екипа, сме извадили четирима души. Всички са нормализирани и получават здравна помощ ", съобщи Йонут Олару, избавител от Румъния.

Румънският избавител споделя за изваден отдолу под руините 16-годишен юноша. Една от многото истории с благополучен край през миналите 24 часа. Израелски екип избави от руините и 65-годишен мъж в Кахраманмараш. След шест часови старания, испански пожарникари измъкнаха мъж в град Адъяман, малко по-рано от същото място е извадена и 12-годишната му щерка. 79 часа след унищожителното люшкане отдолу под отломките беше извадено две годишно момченце. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР