Много трудно може да бъде доказано дали ваксинираните спират да

...
Много трудно може да бъде доказано дали ваксинираните спират да
Коментари Харесай

До 8 месеца трае имунитетът след COVID-ваксинация


Много мъчно може да бъде потвърдено дали имунизираните стопират да бъдат разпространители и не считам, че това е практическо значимо. Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия имунологът доцент Велизар Шиваров.

Това, което е потвърдено, е че част от хората не развиват задоволително мощен имунен отговор и могат да се разболеят, т.е. да бъдат разпространители, добави той.

Доказано е още, че най-малко 8 месеца след първите две ваксини, работи построеният имунитет , изясни имунологът. По думите му, смисълът на ваксина цията е тези, които останат възприемчиви, да не бъдат мощно покосени от този вирус.

Доц. Шиваров съобщи, че основаните антитела след имунизиране, въпреки и с понижен афинитет, имат защита против новите разновидности на вируса, най-притеснителните от които са английският и африканският.

Колкото по-бързо, толкоз по-добре - разяснява по отношение на протичането на всеобщата ваксина ция имунологът.

От " Астра Зенека " просто нямат задоволително доказателства за възрастовата група над 65 години, това е прецизно съблюдаване на протокол, изясни доцент Шиваров по отношение на опасенията, че тази ваксина не би трябвало да се ползва при възрастни хора.

За първи път човечеството има опция да познава толкоз добре патоген и да предложи опция за отбрана, изясни имунологът. Смятам, че ваксина та е извънредно достижение, добави той.

Имунитет след една доза евентуално е вероятен, въпросът е какъв брой тъкмо ще трае той, счита имунологът. Според него обаче, ефикасността при една доза ще намалее в дълготраен проект.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР