Много тенисисти биха искали децата им да последват техния път,

...
Много тенисисти биха искали децата им да последват техния път,
Коментари Харесай

Бублик: Не искам синът ми да е тенисист, аз нямах избор


Много тенисисти биха желали децата им да последват техния път, само че Александър Бублик явно не е измежду тях. Колоритният казахстанец даде много забавно изявление за списание Clay, в което съобщи, че родителите му са взели това решение вместо него и той няма никакво желание да прави същото. Бублик показа и какъв би желал да бъде, в случай че не беше тенисист, както и каква е главната му цел за идващите няколко сезона.

„ Животът на професионален тенисист не е изключително занимателен, защото непрекъснато си на път. Има хора, които мечтаят да имат чиста питейна вода, тъй че правя оценка това, което имам, само че просто не ми харесва. В момента играя единствено за себе си и за фамилията си и не ме е грижа за нищо друго. Ако на хората не им харесва – няма проблем. Тяхното мнение не трансформира нищо за мен “ – сподели международният №41.

„ Пред мен в никакъв случай не е стоял разновидността да не бъда тенисист. Баща ми ми сподели да играя и майка ми го поддържа, тъй че започнах да играя. Бях единствено на две години, само че никой даже не намерения да ме попита какво желая аз. В фамилията ми нещата не се случваха по този метод. Точно по тази причина не желая синът ми да стане тенисист. Ще забележим какви са гениите му, само че още е доста дребен, тъй че имаме премного време за това. Трябва да предоставиш на децата си свободата да бъдат такива, каквито желаят “.

„ Ако не бях тенисист, можех да бъда доста други неща, само че надали щях да печеля толкоз доста пари и да мога да си разреша свободата, която имам сега. Ако, хипотетично, разполагах с безкрайно количество пари, щях да оказвам помощ на младежите, освен на тенисистите. Щях да има дава опцията да спортува, да оказват помощ на другите и да основат благотворителни фондации “ – сподели още Бублик.

Той бе запитан и каква е повода за неговата злост към клея, която е показал неведнъж през годините.

„ Не знам, просто не ми харесва, само че към този момент не обръщам внимание на такива неща. Харесва ми да играя на всички места, без значение дали е на клей или не. След раждането на сина ми трансформирах гледната си точка за доста неща. Когато станеш родител, е време да обърнеш нова страница, защото това се трансформира в същината на живота ти и забравяш за всички други проблеми. В последна сметка аз съм префесионалист. Тенисът е моята работа и съм задължен да я правя по допустимо най-хубавия метод “.

На въпроса каква е неговата професионална цел за идващите години, Бублик отговори „ Бих желал да остана здрав и да играя допустимо най-дълго. Ако съумея да вляза в Топ 30 или Топ 40 и да се задържа там до края на кариерата си – още по-добре. Надявам се, че след 10 или 15 години ще мога да погледна обратно и да кажа, че съм имал добра кариера “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР