Много страни от ЕС станаха свидетели на яростни протести срещу

...
Много страни от ЕС станаха свидетели на яростни протести срещу
Коментари Харесай

Полша вижда най-яростния протест на фермерите досега, докато гневът расте в цяла Европа

Много страни от Европейски Съюз станаха очевидци на гневни митинги против селскостопанската политика на блока и резултата от украинския импорт на зърно.

Полша видя най-яростния си митинг от фермери и поддръжници до момента в сряда, когато някои участници хвърляха камъни по полицията и се пробваха да пробият бариерите към Народното събрание, ранявайки няколко чиновници, заяви полицията.

Полицията използваха сълзотворен газ и споделиха, че са задържали над дузина души и са попречили на протестиращите да стигнат до Сейма, полския парламент.

Фермерите са ядосани на политиките на Европейски Съюз за климата и вноса на храни от Украйна. Много сходни митинги се организираха в 27-членния Европейски Съюз през последните седмици, само че този несъмнено беше по-гневен от предходните демонстрации в централноевропейската нация.

Полицията означи в обществената медийна платформа X, че нейните чиновници „ са не е страна в продължаващия спор " и предизвести, че държанието, което заплашва тяхната сигурност,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР