Много столичани отнесоха глоби за неправилно паркиране. Колите са били

...
Много столичани отнесоха глоби за неправилно паркиране. Колите са били
Коментари Харесай

Не споря, полага ми се, но хората как да глобят общината

Много столичани отнесоха санкции за погрешно паркиране. Колите са били спрени на тротоар, което както множеството от вас знаят, е неразрешено и предстои на глоба. Една от пострадалите, олекнала с 20 лв., реши да повдигне тематиката и насочи въпроси към виновните.

Тя не оспорва глобата за нарушаването ѝ, само че пита обоснован въпрос – дали неподдържания тротоар, обраснал с шубраци и съвсем недосегаем за пешеходци, е място, от което би трябвало да се събират пари от санкции.

Жената е на мнение, че и жителите би трябвало да могат да глобяват общините за нередности.

Ето какво написа тя в мрежата:

„ Вчера ме глобиха за погрешно паркиране, както и всички подредени по бул. „ П. Владигеров “ от Бъфало-то надолу към Била-та. Не диспутирам, не се извинявам - сбъркала съм, поставя ми се санкция! Това, че се паркира там от десетки водачи, и то от години, и това, че паркирането там не е кой знае какъв брой затрудняващо придвижването (спокойно двете ленти могат да са три: една за паркиране и две дейни, но що да го вършат, като могат да " берат " там от време на време?!) - не значи, че разпоредбите не би трябвало да се съблюдават. Но! Тръгвам аз през днешния ден пешком до изипея, с цел да си платя фиша, че да не не помни, че след това да ме занимават с нелепости. Вървя по " Ген. Владимир Динчев " и си мисля: за 20 години тук един път не видях тротоарът да е измит и приспособен за пешеходци! Кола до кола, блага моя майно льо, а където няма коли - буренак! От три метра тротоар храстите са оставили едвам половин метър, а скоро и това няма да е разполагаем.

По „ Луи Пастьор “ в частта от „ Сливница “ към „ Ген. Владимир Динчев “, пък и по-нагоре, ситуацията е още по-лошо! Е, може ли кампанийно да се " берат " средства посредством санкции, а там, където в действителност има потребност от грижата на добър собственик в лицето на общината, да не се пипа с десетилетия?! Хората по какъв начин да глобят Общината?? “

„ Хубаво би било да можем ние също да глобяваме общината, “ поддържаха мнението.
 
„ И мен преди няколко месеца ме глобиха, за прекъсване на заченки на тротоар в Дървеница. Бяха напляскали на всички любовни писъмца. И като попитах служителя, това на тротоар ли му наподобява, подвигна плещи и сподели такова е нареждането. Та, от време на време изтегляме късата съчка, “ споделя различен.



Снимки: Ваня Първанова
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР