Много сме доволни, че преди всичко миналата седмица беше постигнато

...
Много сме доволни, че преди всичко миналата седмица беше постигнато
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в НАТО: Турция не трябва да има руска противовъздушна система в нашия съюз

" Много сме удовлетворени, че на първо място предходната седмица беше реализирано преустановяване на огъня като изпитание да се даде някаква сигурност на хората и опция да изоставен по кротичък метод. Това се случи. Знаем че президентът и Ердоган и Русия подписаха ново съглашение за зоната край границата. Ние ще следим доста деликатно, тъй като не е ясно по какъв начин ще приключат нещата. " Това сподели в изявление за bTV Американският дипломат в НАТО Кей Бейли Хътчисън.
Припомняме, че министрите на защитата от НАТО се събират през днешния ден, с цел да разискват обстановката в Северна Сирия.
Според Хътчинсън " значимото е да се съблюдава примирието тъй че да се даде опция на хората да изоставен по кротичък и сигурен метод, тъй като кюрдите към момента са там, и призоваваме всички страни в този район да изработят спокойно съглашение, което да подсигурява правата на малцинствата и сигурност за всички жители. "
По думите ѝ предлагането на Германия тази зона в Сирия да е следена от интернационален контингент " може да се обмисли и някакъв детайл от него може да се реализира на по-късен стадий със единодушието на Турция и на Сирия, тъй като е на нейна територия. Европейско и интернационално наличие там под европейски надзор ще е потребно. Това ще бъде обсъждано. "
На въпрос дали се чака да се преразгледа задачата на НАТО да изпраща установки „ Пейтриът ” в отбрана на въздушното пространство на Турция посланикът отговори, че " това се разисква тъкмо в този момент. Това са решения, които би трябвало да се вземат съответно от Италия и Испания. Това е въпрос, който се дискутира. "
Във връзка с продажбата на съветските системи С-400 на Турция Кей Бейли Хътчисън съобщи:
" Смятаме, че това беше огромна неточност от страна на Турция. Турция не би трябвало да има съветска противовъздушна система в нашия съюз. Всички благоприятни условия, свързани с плана за изтребителя F-35 ще бъдат изтеглени. Турция ще заплати цената на това, ние не го желаем, само че те взимат доста неправилно решение освен за тяхната страна, само че и за целия съюз. "
Попитана по кое време ще има спокойно съглашение с талибаните посланикът отговори:
" Иска ми се да знам по кое време. Ние ще продължаваме да поддържаме афганистанската войска. Те дадоха доста жертви. Но ние желаеме да сме сигурни, че няма да има нов напредък на терористични организации в Афганистан. Затова и НАТО е там след активирането на член 5. Искаме в Афганистан народна власт и метод на живот с почитание към човешките права. Ние чакаме безспорна възбрана на терористични организации, които пробват да работят в Афганистан и да изнасят тероризъм към нашите страни от НАТО. "
Относно приемането на Северна Македония в НАТО Кей Бейли Хътчисън сподели:
" Ние имаме цел да я приемем като 30 член на НАТО. Искаме да е през декември, само че всеки парламент има собствен график и знам, че най-малко една страна няма да успее да ратифицира контракта. Ясно е, че ще бъдат признати, само че времето за това не е ясно. Вероятно при започване на идната година. Чакаме ги с отворени прегръдки, тъй като те направиха всичко, което поискахме във връзка с човешките права, върховенството на закона и свободата на словото. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР