Много скоро ще видим срив на цените и може би

...
Много скоро ще видим срив на цените и може би
Коментари Харесай

Икономист: Много скоро ще видим срив на цените и няма да има толкова тежка зима

" Много скоро ще забележим срив на цените и може би няма да има толкоз тежка зима, колкото се счита сега. В последната седмица фючърсите започнаха да падат, без значение от опасността, че Путин ще спре дефинитивно газа за Европа ", това съобщи пред БНР икономистът Евгений Кънев.

Според Кънев концепцията за промяна на европейския енергиен пазар е " да изолира съветския газ като фактор, който носи болест – от газа отива в електричеството, а от електричеството отива във всички сметки ", като с изключение на стопански проблеми това основава и " големи политически проблеми – много държавни управления към този момент се клатят в Европа ".

" Единственият метод за усмиряване на цените е изолацията на Русия от търговията с Европа, колкото и да звучи фрапантно като ход. Докато има война, това ще бъде повода за високите цени в Европа и би трябвало да бъдат открити заместители, да се ускори конкуренцията на тези първични материали от други места, с цел да може да се укроти инфлацията ", уточни той.

" Като по-работещ вид се обрисува основаването на една компания, която да бъде търговец на едро и да договаря количества за цяла Европа, тъй като за задачата се изисква квалифицирано болшинство ", счита Кънев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР