Много шофьори предпочитат да не пият вода или други течности

...
Много шофьори предпочитат да не пият вода или други течности
Коментари Харесай

Жадният шофьор е опасен на пътя

Много водачи избират да не пият вода или други течности преди и по време на дълго пътешестване, защото се тормозят, че ще им се наложи да отидат до тоалетна и това ще провали направеният им график за пътуването. Оказа се обаче, че това може да се окаже сериозен проблем, изключително в случай че пападнат в запушване.Защото учени потвърдиха: жадният лидер е доста рисков на пътя.

Изследване на учени от английския Университет Лафбъро разкриват, че игнориране на жаждата от страна на водачите на транспортни средства може да има тежки последици. Те са безапелационни, че пресъхналата уста и желанието за глътка течност или сок оказват съществено въздействие върху дейностите на водачите.

За задачата учените са провели опит, в който да взели участие 12 мъже. Всеки от тях е имал шофьорска брошура от повече от 2 години. Участниците в опита са влезнали в ролята на хора, каращи шофьорски курсове и са изпълнявали общоприети извършения на тренажори. През първия ден са получавали по 200 мг вода на всеки час, а на втория ден дозата е понижена на 25 мг.

Резултатите са изумителни – през първия ден " курсантите " са създали общо 47 неточности, до момента в който през втория броят им е повишен до 101, което е съпоставимо с резултата на доста изтощен поради недоспиване водач или пийнал човек зад кормилото.

Изследователите означават, че поради обезводняването при водачите се получава уязвимост, отмалялост, болки в главата и дезориентация. В резултат на това лидерът стартира да губи централизация, реакциите му се забавят и той бързо се уморява. А всичко това го прави изключително рисков на пътя.

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР