Много сериозно работим по съвместни (космически) програми между Беларус и

...
Много сериозно работим по съвместни (космически) програми между Беларус и
Коментари Харесай

Лукашенко с Путин в Кремъл: Сега вече и в Космоса ще летим заедно

" Много съществено работим по взаимни (космически) стратегии сред Беларус и Русия. Заедно развиваме сателитни стратегии , още от руско време сме запазили заводите за произвеждане на спътници. Работим дружно с руснаците. Сега правим пилотирани полети дружно. Убедих Владимир Владимирович (Путин) да продължим да работим дружно и отсега нататък. Вчера той ме поддържа ", сподели Лукашенко.

На собствен ред, Путин означи: " Оптиката е от вас ". " Да, желае ли запитване ", отговори Лукашенко и добави: " Всъщност нашата оптика не е по-лоша от тази на Запад ". " Наистина е добра ", уточни съветският президент.

С ега към този момент и " в космоса ще летим дружно ", сподели Лукашенко. " Ще работим в Центъра за подготовка, на други места, където приготвят и упражняват нашите водачи ", означи той.

Беларуският президент заяви също, че на срещата с Путин по-рано през днешния ден двамата са разискали въпроси от сферата на сигурността, само че освен тези, които засягат войната в Украйна.

" Това за нас е най-съществен въпрос. Не мислете обаче, че посветихме целия диалог на Украйна . Медиите, изключително в Русия, безусловно вярно правят оценка обстановката в Украйна и всичко, което става там. Там не доближават освен снаряди, само че и хора ", сподели Лукашенко и добави, че точно по тази причина рейтингът на украинския президент Володимир Зеленски, по думите му, толкоз се е сринал.

Беларуският президент сподели, че в Кремъл с Путин са разискали и стопански въпроси и са се споразумели на в понеделник да има среща сред министър председателите на двете страни, които да прегледат в елементи и придвижат нужните решения.

Лукашенко заяви, че през вчерашния ден по покана на Путин се е срещнал и с членовете на Съвета за сигурност на Русия.

" Вчера се състоя съвещание на Съвета за сигурност на Русия. Владимир Владимирович (Путин) ме предложения там и съумях да беседвам с всички членове на съвета по някои и други въпроси ", сподели беларуският президент и посочи, че е приказвал с съветския министър на защитата Сергей Шойгу, шефа на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин и външния министър Сергей Лавров. " Поддържам положителни връзки и с (руските) парламентарни водачи. Затова съумях да обсъдя с тях въпроси от съвместен интерес ", добави Лукашенко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР