Много се зарадвах, когато чух и Христо Иванов, и Мая

...
Много се зарадвах, когато чух и Христо Иванов, и Мая
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не трябва да се явяваме на избори с обща листа с Иванов и Манолова

Много се зарадвах, когато чух и Христо Иванов, и Мая Манолова. И двете обединения желаеха диалог. Това е една от задачите ни. Тези хора припознават доста от общините ни цели. Трябва да изясним правилата на бъдещата коалиция за ръководство. Не би трябвало преди изборите да се явяваме с обща листа, тъй като има хора и вдясно, и вляво. “ Това съобщи пред някогашният длъжностен министър на стопанската система и съосновател на плана „ Продължаваме промяната " Кирил Петков.

„ Ние очевидно ставаме новия център. Трябва да дадем цялостна народна власт на гласоподавателите да гласоподават по цялата палитра - от „ най-ляво до най-дясно. Нека хората да гласоподават и просто ще знаят, че ще има коалиция въз основата на праволинейност и честност “, добави той.

По думите му още другата седмица от новата групировка сядат на договаряния с „ Демократична България и „ Изправи се БГ! Ние идваме “.

Петков още веднъж акцентира, че задачата им е да има 121 честни депутати в Народното събрание след изборите.

Миналата седмица изследване на социологическата организация „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “ сподели, че новата групировка на Петков и някогашният длъжностен финансов министър Асен Василев ще събере поддръжка от към 9% на идните избори.

„ Това за мен е голям %.  Не можах да допускам, че е толкоз огромен, тъй като към момента нямаме партия, листи и акция. Много благодаря на всички, които ни поддържаха единствено въз основата на нашите две имена. Този %, в случай че се направи хубава акция, имам вяра, че ще се утрои ", сподели още Петков.

Той разяснява и финансовото си положение.

„ Декларирах всичките си средства, когато станах министър. Над един милион лв. са ми спестяванията. Всеки лев, който съм икономисал, е въз основата на  моите триумфи в бизнеса. Два пъти вложих в компании. Горд съм с тяхното битие. На никой няма да трансферирам нищо, тъй като зад всичко, което владея, стои почтен бизнес, труд и триумфи. Живея в дребен апартамент в центъра. Обичам да вървя пешком, без да карам, в случай че може. Платил съм си налозите. Не завися от поръчки и държавни контракти, тъй че съм безусловно спокоен ", изясни Петков.

„ Влизам милионер в политиката. Като приключих университета си в Харвард бях взел заем от 180 000 $ да вземем за пример. Всичко съм си направил самичък “, призна Петков.

Той сподели още, че е имал добра работа с групировката на Слави Трифонов, изключително с Ива Митова и Мика Зайкова.

„ Според мен от Има Такъв Народ би трябвало да преглътнат егото и да схванат, че сами не става. Трябва обединяване под общи правила. Бих се обадил на Зайкова и бих й споделил: „ Това желаеме да вършим, в случай че мислите, че имате воля и възторг заповядайте на диалози “, сподели още някогашният длъжностен министър на стопанската система.

„ Ние сме част от една вълна на смяната. Ние започнахме тази рпомяна и тя ще продължи. Не ме интересува какво са споделили за мен и за канадското ми поданство. Интересува ме да създадем по този начин, че да имаме работещ парламент от хора, обединени към общи правила “, добави някогашният министър.

Във връзка с канадското си поданство той съобщи, че на 20 август е бил известен от Канада, че молбата му за отвод е била задоволена. „ Важно е Конституционният съд да каже, че въпросът е не по кое време непозната страна ти издава записка, а по кое време си подал молбата си ”, посочи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР