Много се радвам за тези момчета. Те станаха световни вицешампиони,

...
Много се радвам за тези момчета. Те станаха световни вицешампиони,
Коментари Харесай

Любо Ганев: Момчетата ни по волейбол за мен са световни шампиони

Много се веселя за тези момчета. Те станаха международни вицешампиони, само че за мен те са си международни първенци. Така президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев разяснява в " Денят стартира " успеха на нашите юноши, които взеха сребърни медали на Световното състезание по волейбол.

" Това е една голяма победа, защото този тим направи в действителност доста. Ние като Федерация се постарахме. Имаха повече от два месеца и половина тренировки, доста контролни срещи. Участваха и в Балканиада за под 20 години, която я завоюваха. Участваха в един шампионат в Щатите към 7-8 дни, където победиха тимове, доста по-силни от тях, тъй че дадохме опция на този тим в действителност да се приготви, тъй като на първо място вярвахме в неговите триумфи ", съобщи Ганев.

Той разяснява още, че тимът е взел участие в доста тежки мачове всеки ден. Сега се готвят за новия Олимпийски цикъл.

" Те демонстрираха по какъв начин дружно всички като тим могат да взимат успехите, не се предават до последно ", сподели Ганев.

" И при момчетата, и при девойките имаме доста обещаващи фрагменти. Деца с добра техника. Буквално след по-малко от 20 дни имаме и Световно състезание за младежите под 21 години, на което България е хазаин. Ще играем в София. Така че там също се надяваме да този тим да ни зарадва ", сподели Ганев.

Според президента на Българската федерация по волейбол ползата към волейбола в България се е нараснал.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР