„Много се радвам, че съм с вас, в българското училище,

...
„Много се радвам, че съм с вас, в българското училище,
Коментари Харесай

Премиерът към ученици: Приемат ли ви в един от топ 20 на университетите в света и се върнете да работите у нас, държавата ще плати образованието ви


„ Много се веселя, че съм с вас, в българското учебно заведение, тъй като знам, че без български език и просвета всички сме като дърво без корен”. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков пред учениците на българското неделно учебно заведение „ Дора Габе “ в Мюнхен във връзка 149-ата годишнина от гибелта на Васил Левски. Премиерът е в немския град за присъединяване си в Мюнхенската конференция по сигурността,пише БГНЕС.

В българското учебно заведение Кирил Петков беседва с децата за делото, завета и битката за самостоятелност, на която националният ни воин отдаде живота си. „ Васил Левски е вярвал, че свободата би трябвало да е българско дело, не на велики сили извън. Затова и през днешния ден наша отговорност е да създадем България такава, каквато желаеме да бъде - просперираща и да работи по идентични правила за всички граждани”, уточни министър-председателят. Петков бе безапелационен, че държавното управление всеки ден поставя старания за смяна на страната ни, с цел да може от ден на ден български деца да виждат вероятност за развиването си у нас.

В този подтекст министър-председателят подчертава върху желанието за основаването на фонд „ Стамболов “, който би съдействал за завръщането на сполучливите българи, получили обучение на международно равнище зад граница.

„ Ако ви одобряват в един от топ 20 на университетите в света, българската страна ще покрие разноските за образованието ви, в случай че по-късно се върнете у нас, с цел да работите за родината си “, сподели още министър председателят пред българските възпитаници в Мюнхен.

Българското неделно учебно заведение „ Дора Габе “ в Мюнхен съществува от 2013 година като сега в него се образоват 160 български деца от предучилищна до 16-годишна възраст.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР