Много се радвам, че през последните две години операция Жълти

...
Много се радвам, че през последните две години операция Жълти
Коментари Харесай

Вълкан Горанов: Инициативата Жълти стотинки подпомага млади олимпийци по природни науки

Много се веселя, че през последните две години интервенция " Жълти стотинки “ видя идеята на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки и подарява тези пари за българските олимпийци. Това сподели изпълнителният шеф на Сдружението на олимпийските тимове Вълкан Горанов в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “.

Инициативата " Жълти стотинки “ по думите му е прелестна и подкрепя финансирането, подготовката, лабораторните занимания и образованията на тимовете по математика, физика, химия, биология, астрономия, астрофизика, филология и математика. " Подготовката протича друго за другите тимове. Децата се изолират на някое място, като задачата е да станат един тим. Подготовката стартира незабавно откакто приключат националните олимпиади. Най-добрите в националната олимпиада влизат в разширените тимове. Децата се приготвят на равнища, които са доста над ученическите, те са на равнища студенти от втори и трети курс. В доста от дисциплините – по химия, по биология, по астрономия, по физика, са нужни лабораторни проучвания, опити, на практика занимания, които са доста характерни и на доста високо равнище, което не се поддържа в учебните заведения, а в студентските лаборатории на факултетите “, изясни изпълнителният шеф на Сдружението на олимпийските тимове.

В момента се организира Младежката балканска олимпиада по математика. В нея страната ни е показана от 6 от най-хубавите възпитаници по математика под 16-годишна възраст. " Тази нощ бяха първите пробни резултати на младежите и имаме още веднъж злато, сребро и бронз от нашите олимпийци, които се оправиха прелестно “, сподели Вълкан Горанов.

От 21 до 29 юли в Банско ще се организира Международна олимпиада по филология. До момента над 50 страни са удостоверили, че ще вземат участие в конкуренцията, което е извънреден триумф за уредниците, акцентира Горанов. " Ние имаме осем деца, които изминаха през подготовката и напълно скоро ще бъдат показани “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР