Много се притеснявам за родителите си, не спя спокойно, постоянно

...
Много се притеснявам за родителите си, не спя спокойно, постоянно
Коментари Харесай

„Не спя, притеснявам се за родителите си“: Журналистът на bTV след тормоза към семейството ѝ

„ Много се тормозя за родителите си, не дремя умерено, непрекъснато чакам да ми се обадят. “ Това сподели репортерът на bTV Дани Атанасова, чиито родители станаха обект на тормоз.

Софийската градска прокуратура образува и досъдебно произвеждане за закана за ликвидиране, отправено от лице с имунитет към кореспондента на bTV в Ямбол. Дани Атанасова и възрастните ѝ родители станаха жертва на телефонен тормоз, отправени от претендента за общински консултант от Движение за права и свободи Илия Андонов , който в това време е премахнат от листата от Общинската изборна комисия.

Снимка: bTV

Самата Атанасова изясни, че доста се е колебаела дали да дава публичност на случая.

„ За страдание в дългата ми процедура на публицист и откогато главно работя в bTV, доста постоянно има сходни случаи на принуждение над възрастни хора, на телефонни измами. Когато хората се свържат с нас, аз се пробвам да им обясня какъв брой е значимо да застанат с лицето си. Особено в случай че знаят имената на хората, които са ги нападнали, които са били нападателни към тях. Призовавам ги да бъдат смели и да кажат, с цел да можем ние да търсим институциите. Затова си дадох сметка, че в случай че аз в този момент не го направя, след това по какъв начин ще застана пред тези хора и ще желая от тях да бъдат в действителност в тази позиция “, сподели репортерът на bTV Дани Атанасова.

Дани Атанасова и родителите ѝ станаха жертва на телефонен тормоз, отправени от претендента за общински консултант Илия Андонов

Тя добави, че всичко, което се е случило на фамилията ѝ, доста наподобява на скица за телефонна машинация.

В неделя следобяд родителите на Дани Атанасова са били застрашени от непознати, които им поискали 5000 лева, тъй като по думите на възрастните хора те са откраднали кучето им. Според кореспондента на bTV това е единствено предлог и сходна история с куче няма. Телефонният тормоз продължава с часове.

„ Попитах шефа на полицията в Ямбол за какво тези хора са се насочили тъкмо към нас. Този въпрос и досега остава без отговор, а формалната версия или това най-малко, което ми сподели шефът на полицията в Ямбол, е, че става дума за елементарна пиянска история. А в случай, че все още няма в действителност обоснована и рационална версия за какво тези хора са се интересували от моите родители може би това е една от версиите – моята работа. Аз от самото начало се усещах и много отговорна за всичко, което се случи с родителите ми “, сподели Дани Атанасова.

Тя сподели, че подозира, че всичко се случва поради работата ѝ като публицист.

„ Не мога да го кажа публично, само че е допустимо, постоянно при нашата работа има  и подобен вид “, сподели кореспондентът на bTV Дани Атанасова.

По-късно, мъжът, упражнявал тормоз върху родителите на кореспондента ни, е арестуван да кара дрогиран. Автомобилът му е иззет и е формирано е досъдебно произвеждане.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР