Много се надявам да имаме силни избори и силна предизборна

...
Много се надявам да имаме силни избори и силна предизборна
Коментари Харесай

Йотова: Силно правителство трябва да продължи работата на служебното

Много се надявам да имаме мощни избори и мощна предизборна акция, която ще бъде конфликт на хрумвания, какво би трябвало да прави България в идващите години. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие като преподавател в Четвъртата интернационалната лятна академия по водачество, която се организира във Варна, съобщи Радио „ Фокус “ – Варна. Илияна Йотова добави, че най-важното е хората да изберат верните решения.

„ Оттам нататък моята фантазия е мощен парламент и устойчиво държавно управление, което да продължи работата на служебния кабинет, и в края на годината всички ние да знаем, по какъв начин ще наподобява България през 2030-та година. Знаете това е срокът, който си дава Европейския съюз, само че за жалост към този миг тази картина ние я нямаме “, сподели още Илияна Йотова.

Много се надявам, че в идващите месеци и години ще възродим държавността в България, тъй като имаме потребност точно от това, съобщи още вицепрезидентът.

Йотова уточни, че е приела поканата да взе участие във форума с голямо наслаждение и акцентира, че е имала свободата сама да избере тематиката на лекцията, която да изнесе пред бъдещите водачи.

„ Не инцидентно избрах да слага акцентите върху мощните водачи и мощната държавност. Дебело наблягам, че приказвам не за страна, а за държавност.

Дефицитът на водачеството в народен и световен мащаб е явен, единствено че и да повтаряме тази констатация по няколко пъти дневно, няма да има никакво значение. Важното е какво вършим, с цел да можем в реалност да имаме тези водачи, от които се нуждаем – тук в България, само че по този начин и в целия свят.

Какво обаче значи водач в актуалния свят? Истината е, че не са се трансформирали доста нещата от античния интервал насам. Това са хора, които са грамотни, с доста дълбоки знания, хора които умеят да са водачи и умеят да убеждават. Лидерите са тези, които съумяват да водят други хора след себе си, тъй че концепциите, които имат да бъдат припознати от обществото “, сподели още Илияна Йотова.

По отношение на държавността тя съобщи, че това е един доста обезпокоителен проблем за България.

„ Много се надявам, че в идващите месеци и години освен ще възродим държавността в България, само че ще имаме и една постоянна държавност, тъй като имаме потребност точно от това. Както виждате в последните няколко седмици няма съвсем сфера в България, в която да не се натъкваме на жестоко тъпчене на правила и закони “, безапелационна бе Йотова.

" 14 години ние сме под мониторинга на Европейската комисия. От 14 години в малко по-брюкселски вид, с по-общи текстове и по-завоалирани формули, се споделя, че в България несъмнено имаме проблеми при битката с корупцията и проведената престъпност. " Така Илияна Йотова разяснява санкционния лист на Съединени американски щати.

Според нея това решение несъмнено ще има въздействие върху изборите, единствено че това не е вест.

„ Вместо в тези 14 години всякога да противоборстваме - ръководещи с съпротива, да въздигаме в фетиш нищо незначещи фрази в брюкселските документи за политическа воля, да си бяхме свършили работата. Колко пъти говорихме за 36 екшън ограничения, за тактики за битка с корупцията, с цел да се пристигна до деня, в който американското държавно управление разгласява листата и глобите ", добави вицепрезидентът.

" От тук нататък, аз не съм оптимист какво ще написа в идващия отчет на Европейската комисия за господство на закона и който се чака през юли месец. Но където и каквото да написа, каквито и да са преценките на нашите европейски сътрудници – на ход е България ", сподели в умозаключение Илияна Йотова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР