Много се изтощиха хората от политика в България – 6-ти

...
Много се изтощиха хората от политика в България – 6-ти
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП е единствената партия, която не се е коалирала с мафията

 _2024 izbori_v01

" Много се изтощиха хората от политика в България – 6-ти подред за 2 години и от време на време това е объркващо. Какво да приказваме за резултати в случай, че даже държавно управление не може да се сътвори стабилно. Хората не виждат резултати, проблемите не се вземат решение. Фактът е, че Европейски Съюз би трябвало да бъде съюз за хората, а не на бюрокрацията и лобистките ползи. Хората нямат чувството, че там се вземат решение въпроси, които са в техен интерес. "

Това съобщи лидерът на евролистата на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на Дарик.


Според него казусът със обществените неравенства не е единствено на Европейски Съюз, само че и на България. " Когато няма разговор и единодушие нищо не се получава. Тук е и казуса на десните държавни управления. Техният фокус беше непременно да усвоят парите, само че резултата няма значение. Всичко това несъмнено се отразява. На процедура европейската тематика съвсем не присъстваше в Народното събрание. Премиерът Денков нито един път не пристигна да ни осведоми какво следва да се взема решение на равнище Европейски Съюз, каквато е практиката. Когато европейските тематики отсъстват – тогава и хората не могат да се ориентират. Реално изборите за български парламент са също толкоз значими. Много постоянно тука се загатва израза, че те там в Брюксел са решили нещо. Но в съвета на Европейски Съюз вземат участие българските министри. Решенията наедно с Народното събрание ги взима съвета. Всъщност от изборите за парламент на 9-ти юни зависи и каква политика ще отстояват. Зависи и кой ще бъде идващия български еврокомисар ", добави той.


" Има записи и записи. Не може всичко да е под общ знаменател. Например записът с Политическа партия не беше от службите, само че даде бистрота за връзката в партията им. Тогава на всички ни светна лампичката, само че не знаехме, че този всекидневен проект ще бъде по този начин ситуиран във времето, а формалният не видя бял свят. В не малко от тези случаи в една съответно функционираща правосъдна система и една дейна прокуратура, която пази публичния интерес подобен вид записи индекират закононарушение, което не може да се потвърди със записа, само че в случай че се ангажира прокуратурата може да стигне до сърцевината. Но прокуратурата беше и продължава да е следена, изключително след конституционните промени ", разяснява Вигенин за изтеклите записи и компроматните войни.


Социалистът бе безапелационен, че в случай че приказваме за евентуално присъединяване във властта – в политиката има ясни правила. " Ако прекрачим в този момент това би означавало, че всички старания, борби и загуби са били на вятъра. Ние не може да се прегърнем със задкулисието. Някои си мислиха, че ще създадат смяна като включат в процеса тези, които би трябвало да бъдат отстранени. В момента, в случай че някой може въобще да въплъщава смяната това е Българска социалистическа партия ", добави лидерът на социалистическата евролиста.


Според него има неща, които наподобяват доста местни, само че не са единствено въпроси на локалната власт, тъй като в никакъв случай община не може да ги реши сама. " Също по този начин целия кръг от въпроси свързани с демографската политика. Нужен ни е комплекс от ограничения, които да върнат хората, да се раждат повече деца и младежите да са свободни. Втората тематика е обвързвана със опазването на здравето. Също и тематиката за образованието, тъй като всички схващат, че през положителното обучение минава решаването на доста други неща. Ние изрично отхвърляме концепцията в Европейски Съюз да се взимат решенията с квалифицирано болшинство, тъй като по този начин може някой макар нашата воля да ни ангажира ", безапелационен бе той.


" Корупцията като че ли малко се възстановява, само че някак си други тематики изместиха това. Промени се Конституцията по един възмутителен метод, който докара до това, че в случай че Конституционен съд остави тази промяна, която дава основа за безспорна корист с Прокуратурата. С измененията тя става напълно политически подвластна. Тези сценки са за наивници, само че към момента има късмет. Но корупцията остава основен проблем за България и до момента в който не преодолеем това да разберем, че тя е камшик и безусловно убива – няма да можем да се развиваме със скоростта, с която желаеме. Защото вероятността за страната минава през елиминирането на корупцията. А това минава през обстоятелството в ръководството да влязат хора, които са се потвърдили през годините. И Българска социалистическа партия е една от тези партии. Ние не сме се коалирали с мафията и не сме обслужвали дълбоката страна както други. Ние отстоявахме всекидневно това, което обещахме на хората. Една от партиите, за която може да се гласоподава е Българска социалистическа партия с номер 24. Ако това стане хората по-лесно ще се освободят от сенчестия метод на правене на политика. Ако повече хора гласоподават – няма по какъв начин да купиш всички ", сподели в умозаключение Кристиан Вигенин, който е лидер на алените листи за Народно събрание в Пловдив и Ямбол.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР