Много съм щастлив, че КК “Златни пясъци“ се превръща в

...
Много съм щастлив, че КК “Златни пясъци“ се превръща в
Коментари Харесай

140 талантливи украински деца се събират на Международен фестивал на Златните

Много съм благополучен, че КК “Златни пясъци “ се трансформира в място на гостолюбие, където българският народ съумява да изрази своята поддръжка към украинския народ в битката, която се наложи да водите към този момент трета година. Предоставяме опция на украински деца да почиват в курортния комплекс и ще продължим да го вършим, до момента в който е належащо. Винаги ще бъдете наши скъпи посетители. Радваме се, че културата и изкуствата са част от вашето прекарване в България. Имате безрезервната поддръжка на управлението на Община Варна.

С тези думи заместник-кметът с сектор просвета и обучение се обърна към участниците в Международния фестивал-конкурс за надарени младежи „ Български празници “. Събитието се организира в интервала сред 23 и 30 август в КК „ Златни пясъци “.

Тази година фестивалът събира на сцената 140 надарени музиканти, танцьори и актьори от Украйна на възраст сред 3 и 21 години. 110 от тях са от Закарпатска област. Младите украински гении към този момент са взели участие в сходни събития в редица европейски градове като Будва, Прага, Страсбург, Милано и Атина.

На гала-концерта нощес те показаха програмата, която бяха подготвили по време на престоя си край Варна. Събитието бе почетено и от Виктор Нотевски - почетен консул на Република България в Украйна. От 17:00 ч. през днешния ден е награждаването на лауреатите.

Фестивалът се провежда с поддръжката на Министерството на културата и осведомителната политика на Украйна, Международната благотворителна фондация “Слънчоглед ”, Дружеството за другарство сред Украйна и България, Обществен съвет за съдействие с Бесарабско-Таврийската диаспора, ОО “Творчески начинания ” и план “Галицки фестини ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР