Много съм развълнувана, не мога да осъзная още какво се

...
Много съм развълнувана, не мога да осъзная още какво се
Коментари Харесай

Нургюл Салимова: Още не осъзнавам какво се случи

Много съм разчувствана, не мога да осъзная още какво се случи. Ще отида в стаята си и ще споделя с родителите ми триумфа си. Това разгласи Нургюл Салимова директно откакто се класира за финала на Световната купа по шахмат в Баку.
Прочетете още
Тя завоюва необикновено трагичен тайбрек против украинката Анна Музичук - 3.5:2.5. Сблъсъкът за трофея е през уикенда против рускинята Орячкина, която е №3 в международната класация.

" В края можех да печеля и последната партия, само че ремито ми стигаше и нямаше потребност от опасности. Гледала съм мачовете на Ана, когато растях, тя е един от идолите ми в шахмата. Тя беше любимец, само че аз не мислех за това.

Опитвах да мисля, че би трябвало да направя всичко, което мога. Ако тя завоюва - окей, никой няма да го одобри за изненада. Нямаше какво да изгубвам. След първата партия, която завоювах, внезапно се появи стрес, че мога да се класирам. И това се отрази на идната партия. Казах си, че не трябва да позволявам това.

Не чаках да стигна чак дотук на този шампионат. Като дете съм мечтала за такива неща, само че преди старта на Световната купа не съм мислила за край.

Разбира се, че още веднъж съперничката ми е любимец и на финала. Играх с нея преди две години. Но аз ще дам най-хубавото, а каквото и да се случи, то няма да наруши метода ми на подготовка и работа напред в кариерата ми ", разяснява българката за канала на ФИДЕ, отразяващ конкуренцията в Баку.

Нургюл разкри, че от известно време тренира с азерския гросмайстор Ниджат Абасов, който също прави възторг на Световната купа. Той ще играе на полуфинал при мъжете против именития Магнус Карлсен, който е номер 1 в света към този момент 13 години.

" Двамата си поставихме нещо като обща цел - да стигнем върха на ранкинга си през тази година. И не щеш ли реализираме най-хубавия си резултат на еднакъв шампионат, което е извънредно прелестно. Желая му триумф в неговия мач. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР