Много съм огорчена. Участвам като експерт в срещите на МОН

...
Много съм огорчена. Участвам като експерт в срещите на МОН
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Учители ме питат колко още ще говоря за ваксините, които са вода |

" Много съм огорчена. Участвам като специалист в срещите на МОН с учителите за имунизацията. Даваме всичко от себе си, с цел да им разбираем и все пак получавам въпроси като „ какъв брой пари ви заплащат, с цел да говорите неистини “ или „ какъв брой време още ще говорите за тези ваксини, които са вода “. Това са учители, които учат нашите деца, би трябвало да се прояви разсъдък и разбираме. Това заяви по Нова телевизия вирусологът проф. Радка Аргирова.

По мотив предлагането за тестване на децата тя уточни, че по този начин се действа в доста други страни от дълго време и че тестванията би трябвало да се вършат на 48 часа, тъй като децата придвижват вируса.

" Знам, че тестовете-близалки доста се употребяват на Запад. Би трябвало да имат същата меродавност като другите ", показа тя, само че посочи, че няма опит с тях.

Вирусологът счита, че цифрите на новозаразените са ужасяващи.

" Очертаваме се като огнище за Европа, което може да е непрекъснато, само че и извор на нови разновидности, тъй като вирусът намира възприемчиво население. Действително отиваме към локдаун, само че дано да е най-малко 14 дни след въвеждането на последната мярка, с цел да забележим дали няма да имаме спад на новозаразените ", поучава медикът.

По нейните думи към зеления документ би трябвало да се вкарат още благоприятни условия .

" Трябва да се направи нещо в допълнение за хората с антитела . Може да се вкара двукратно проучване на избран интервал - на всеки два месеца да вземем за пример. Така ще се види дали броят на антитела е понижен. Ако не е, хората могат да бъдат върнати на работа. Не всички антитела са еднообразно протектиращи и не всеки път можем да знаем какъв брой са ", изясни вирусологът.

Според нея в случай че след преболедуването титърът на антителата е изключително висок и се сложи ваксина, може да се получи цитокинова стихия, по тази причина се предлага изчакване от 6, 8 или 10 месеца.

Проф. Аргирова разказа и протичането на инфекцията при разновидността Делта +:

" При този вид няма загуба на усет и подушване. Инкубационният интервал е доста къс - скоро след контакта със инфектиран се демонстрират първите признаци. Започва с изнемощялост и мощно главоболие и внезапно настава доста бързо утежняване. Затова при минимум неразположение човек би трябвало да се тества, с цел да стартира лекуване в точния момент. "

Според проф. Радка Аргирова, в случай че не се имунизира популацията и пандемията продължи да се развива със същите темпове у нас, България ще бъде оповестена за рискова зона, в която е не е добре да се върви , с всички последици за страната от това.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР