Много съм огорчена. Участвам като експерт в срещите на МОН

...
Много съм огорчена. Участвам като експерт в срещите на МОН
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Много съм огорчена. Учители ме нападат заради ваксините

" Много съм огорчена. Участвам като специалист в срещите на МОН с учителите по отношение на имунизацията. Даваме всичко от себе си, с цел да им разбираем и все пак получавам въпроси като: „ Колко пари ви заплащат, с цел да говорите неистини “ или „ Колко време още ще говорите за тези ваксини, които са вода “. Това са учители, които образоват нашите деца. Трябва да се прояви разсъдък и схващане. Ваксините против Коронавирус са задоволително проучени ". Това съобщи в ефира на предаването " Твоят ден`` по Нова Тв вирусологът проф. Радка Аргирова.

Според нея децата би трябвало да се тестват на всеки 48 часа, тъй като разнасят вируса. " Знам, че тестванията близалки доста се употребяват на Запад. Би трябвало да имат същата меродавност като останалите ", счита проф. Аргирова.

Вирусологът дефинира цифрите на новозаразените като " ужасяващи ". " Очертаваме се като огнище за Европа, което може да е непрекъснато, само че и извор на нови разновидности. Вирусът намира възприемчиво население. Действително вървим към локдаун, само че дано той да продължи най-малко 14 дни след въвеждането на последната мярка, с цел да забележим дали ще има спад на новозаразените ", поучава медикът. 

По нейните думи, освен зеления документ, би трябвало да се вкарат още ограничения. " Трябва да се направи нещо в допълнение за хората с антитела. Може да се вкара двукратно изследване на избран интервал - на всеки два месеца, да вземем за пример. Така ще се види дали броят на антителата им спада. Ако не, хората могат да бъдат върнати на работа. Не всички антитела са еднообразно протектиращи и не всеки път можем да знаем какъв брой са ", изясни вирусологът.

Според нея, в случай че след преболедуването титърът на антителата е изключително висок и се сложи ваксина, може да се получи цитокинова стихия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР