Много са факторите, които способстват увеличаване риска от инфаркт. Някои

...
Много са факторите, които способстват увеличаване риска от инфаркт. Някои
Коментари Харесай

Навикът, който увеличава двойно риска от ИНФАРКТ. Забравете за него!

Много са факторите, които способстват увеличение риска от инфаркт. Някои от тях сигурно са ви известни като постоянната консумация на алкохол, несъразмерната приложимост на сол в храната, липса на физическа интензивност и доста други.

Сред тях обаче има и един всекидневен табиет, който съумява доста да ви навреди. Малцина могат да предположат за кой тъкмо табиет става въпрос. Днес обаче сме решили да ви издадем тайната и имаме вяра, че ще помислите върху това по какъв начин да го измененията, тъй че да се предпазите от болестта.

Забравете за този табиет, той усилва риска от инфаркт

Хората, които работят в офис, им се постанова дълго време да стоят в една и съща поза. Около 8 часа дневно те прекарват в седнало състояние на стола зад бюрото. Според проучвания излиза наяве, че хората, които прекарват дълго време на едно и също място, са с двукратно увеличение на риска от инфаркт.
 5 признака на сърдечен удар, които се срещат единствено при дамите 5 признака на сърдечен удар, които се срещат единствено при дамите
Симптомите на сърдечен удар могат да варират от човек до човек, само че най-честите признаци на инфаркт, изключително при дамите са: • ...

Седейки в една и съща поза дълго време, се получава струпване на кръв в долните крака, което е една от аргументите за настъпване на инфаркт. Сърцето бива затруднено и не съумява да изпомпи кръвта назад.

Нашият съвет е да спортувате постоянно и да се движите най-малко няколко часа дневно. Тичайте в парка, разхождайте се със фамилията си и се пробвайте да прекарвате колкото се може по-малко време в една и съща поза.

Дори да се постанова да стоите в стола зад бюрото по 8 часа дневно, ставайте на всеки час, разхождайте се за няколко минути и още веднъж се върнете на работното си място. Това ще ви помогне да измененията навика и да се предпазите от инфаркт.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР