Много рядко се случва български треньор да получи похвален коментар

...
Много рядко се случва български треньор да получи похвален коментар
Коментари Харесай

Лотар Матеус хвали Илия Груев в Германия


Много рядко се случва български треньор да получи окуражителен коментар за качествата си на страниците на авторитетното немско списание “Кикер”. И когато той идва от международния и европейски първенец с бундестима и някогашен селекционер на националния ни отбор Лотар Матеус, получателят в действителност може да се усеща поласкан. А той е Илия Груев, който води Дуисбург във II бундеслига. Груев бе помощник на немеца в държавния ни отбор.

Лотар съпоставя дуета им с този на Юрген Клинсман и Йоахим Льов от международното през 2006 година, когато на процедура двамата работиха равнопоставено. Ето какво написа специалистът на “Кикер” Матеус за него:

“Мога да кажа единствено положителни думи за Илия Груев. Той бе мой асистент в националния тим на България съвсем година. Но в действителност не това характеризира един толкоз превъзходен човек, който има огромно сърце, пристрастеност, подготвеност във футбола и доста други качества. Още тогава у него имаше всички предпоставки да стане един съвършен треньор.

Благодарение на интернационалния си опит и стила на работа той създаваше страхотна връзка с футболистите. Независимо дали приказваме за състезател от топниво като Стилиян Петров, който бе непосредствен с него, или за младоци, които го гледаха с почитание. Това е една история като при Йоахим Льов и Юрген Клинсман.

Никога не съм гледал на Илия Груев като на помощник-треньор. Никога не съм му давал единствено инструкции и той е трябвало да ги извършва, тъй като постоянно даваше своя огромен принос в работата ни. Знаех, че има доста положителни хрумвания и нужния метод. Всичко това се отразява на резултатите му в Дуисбург към този момент повече от 2 година

Тогава в България той ме поддържаше доста в сложна среда, при която играчите не работеха толкоз професионално, колкото в Германия, и имаше някои различия с футболния съюз. Илия беше постоянно предан. Никога нямах възприятието, че в главата му се върти нещо от рода: Все в миналото Лотар ще си тръгне и тогава аз ще съм старши треньор.”

" 24 часа "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР