Много рядко събитие се случи в град Ширмек в Североизточна

...
Много рядко събитие се случи в град Ширмек в Североизточна
Коментари Харесай

Метеорит се разби върху жена, която пиела кафе в двора си

Много рядко събитие се случи в град Ширмек в Североизточна Франция, където локална жена пиела кафе с другар в задния си двор, когато астероид я блъснал. Съобщава се, че дребен камък се е блъснал в гърдите на французойката, оставяйки единствено синини. Според учените астероиди с подобен размер доста рядко доближават повърхността на Земята и още по-рядко могат да ударят човек.

Според Тиери Ребман, геолог от университета в Базел, Швейцария, който е изследвал астероида, паднал върху французойката, такива галактически скали изгарят най-вече в земната атмосфера, пише Daily Mail. Следователно случаят, който се случил неотдавна в Ширмек, е доста рядко събитие, по-специално заради обстоятелството, че астероидът е блъснал човек.

Според локалните медии неназована жена е станала жертва на падаща галактическа канара, до момента в който пиела кафе с другар в задния си двор. По думите й първо чула мощно почукване по покрива на къщата, а по-късно нещо се блъснало в гърдите й. Първоначално французойката помислила, че може да е прилеп, защото било рано сутринта, само че след това намерила камък на земята. Тогава дамата предположила, че това може да е парче покривно покритие, само че било друго на цвят.

Затова тя предала камъка на учените за проучване. Така астероидът, а се оказва, че е тъкмо това, попада в ръцете на Ребман. С размери 4 см и тегло 50 грама, астероидът съдържа примес от желязо и силиций, което е типично за метеоритите, сподели той.
 Метеорит Според учените астероиди с подобен размер доста рядко доближават повърхността на Земята и още по-рядко могат да ударят човек. Снимка: Live Science
„ Намирането на астероид в град е необичайност. Тъй като те се намират най-вече в пустините, където са по-лесни за разкриване. По принцип метеоритите, които са фрагменти от метеорити, изцяло изгарят, когато навлязат в земната атмосфера. Но още по-голяма необичайност е подобен астероид да удари човек ", споделя Ребман.

В резултат на удара дамата е останала единствено с натъртвания по тялото, а самият астероид в този момент се учи от учени, които желаят да схванат произхода му.

Учените считат, че шансът да умрете от конфликт с астероид е към 1 на 250 000. Според НАСА повече от 100 тона астероидни фрагменти падат на Земята всяка година, като множеството от тях не са по-големи от пясъчно зърно.

Превод: GlasNews

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР