Много рок и добро настроение имаше за присъстващите в две

...
Много рок и добро настроение имаше за присъстващите в две
Коментари Харесай

Шест рок групи разтърсиха сцената на парк „Рибница“ в Кършияка


Много рок и положително въодушевление имаше за присъстващите в две следващи вечери на фестивала  „ Лятна уикенд сцена за млади рок реализатори “ в парк „ Рибница “ в регион „ Северен “.Мероприятието се провежда от съдружие " Активна поддръжка за креативност " с  подкрепата на Община Пловдив.

Шест млади рок групи взривиха публиката със своите прелестни осъществявания.

Първата фестивална вечер бе открита от Deatmag с рокендрол и хеви метъл части.Музикантите са от квартал Коматево, а барабанистката е от гр. София.Макар и млади, имат богат театрален опит.В момента приготвят записи за авторски албум.

Loners on the Hill изпълниха авторска музика,  която съставлява комбинация от доста стилове, както леки балади, по този начин и тежки експресивни части.Те са банда  с огромен брой клубни и фестивални участия, като са първенци в състезанието „ Силата на рока “, проведен от Милена Славова.Победители са за авторска ария през  2020 година

The Ex Libris представиха прогресив метъл песни.Те са също млада тайфа, като музикантите от групата са свирили в доста други музикални планове.Открояват се с богат музикален и театрален опит.Победители са в състезанието на група „ Севи “ за авторска ария, като извоюваната премия е запис на сингъл в тяхното студио.

Втората фестивална вечер бе открита от група ANIMÆ.Тя се състои от енергични, надъхани музиканти, които свириха доста тежък метъл.

След тях на сцената излязоха Sweet Poison- посетители от Монтана, чиято вокалистка е студентка в Пловдив.Групата взе участие със свое осъществяване в класацията на радио Z-Rock.Музикантите показаха поп-рок кавъри и авторски песни.

Slathe е тайфа от Пловдив, чиито музиканти свирят в други, към този момент известни  пловдивски рок групи. Те извършиха различни рок песни.Имат също груув метъл претекстове в песните.Наскоро са издали първия си сингъл „ Love hate (abusor) ”.

 „ Щастлив съм, че за втора поредна година парк „ Рибница “ става притегателно място за рок музиката.Надявам се младите гении да покажат най-хубавото от своите благоприятни условия и с изявите си да зарадват феновете на рока, без значение от възрастта им.Пожелавам на всички групи ентусиазъм, хъс и доста нови театрални изяви “, сподели кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев на старта на събитието.

„ Идеята на този фестивал е поддръжка на младите реализатори, творящи авторска музика “, съобщи ивент мениджърът на рок феста Тони Арнаудов-Сатаната.

Рок групите справедливо получиха бурни овации от разчувстваната аудитория.



 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР