Много рискове има пред бюджета за 2022 година. Това каза

...
Много рискове има пред бюджета за 2022 година. Това каза
Коментари Харесай

Кметът на Сливен: Много рискове има пред бюджета за 2022 г.

" Много опасности има пред бюджета за 2022 година ". Това сподели пред публицисти кметът на Сливен Стефан Радев, малко след приемането на финансовия документ на съвещание на Общински съвет.

Той изрази вяра да завърши военната рецесия в Украйна, с цел да се стабилизира стопанската система. " Тази неустановеност, ежедневното повишаване на цените слага под риск и събирането на плануваните доходи, както и разноските, тъй като изпълнителите на поръчки не могат да подсигуряват, че ще осъществят подписаните контракти, не знаят какви цени да оферират ", обоснова се той.

Особено динамични, съгласно него, са цените в строителството и енергетиката, чиито услуги общината използва по линия на осветлението и всички благоустройствени и строителни мероприятия.

Бюджетът на община Сливен за 2022 година възлиза на 153 852 207 лв.. Планираните доходи спрямо тези за предходната година се усилват с 15,8 на 100. По думите на Радев, актуалният бюджет е рекорден по мярка поради изискванията и инфлацията, и поради нарасналите обороти през последните години и множеството локални доходи.

Завишени са средствата за финансови разноски за планувани обекти - физкултурни салони за гимназии, уголемение на учебно заведение в сливенското село Тополчане, подсилване на свлачище в село Сотиря, благоустроявания, поправки на улици.

Той подчертава върху смяната, която следва от отпадането на таксата за детските градини за сметка на държавния бюджет. Общинските съветници одобриха оферти за увеличение на редица такси и услуги в общината, както и входни такси за културни институти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР