Много повече практически и междупредметни задачи ще има още от

...
Много повече практически и междупредметни задачи ще има още от
Коментари Харесай

Нов формат: Практически и междупредметни задачи ще включват изпитите след 7 клас

Много повече на практика и междупредметни задания ще има още от тази година на изпитите за Национално външно оценяване на учениците, които приключват 10. клас. От идната образователна година за първи път сходен формат изпит ще се организира и за децата от 4. клас. Учениците, които сега са в  5. клас, ще бъдат първият випуск, който ще се яви на напълно нов формат за изпита след 7. клас през 2025/2026.

Това разгласи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков на брифинг в МОН, на който бяха показани ограничения за промени в учебното обучение. 

Новите видове задания в изпитните формати ще изискват решения, в които се употребяват познания по няколко разнообразни дисциплини и те се ползват на процедура в съответния проблем. 

„ Знаем какъв брой значим е изпитът след седми клас. Затова желаеме да дадем време за пренастройване на системата и да се помогне децата да бъдат дейно готови за новия формат “, акцентира министър Цоков.  

Той подчертава и върху ограниченията, които се взимат, с цел да се трансформират образователните стратегии и да се създаде визия за напълно нови, с цел да може образованието да приготвя хора с компетентности и умения за живота. 

  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР